Таско Тасков: Виновните трябва да понесат отговорност

Таско Тасков: Виновните трябва да понесат отговорност

Topsport.bg

04-04-2022, 12:09

Искаме да се разследва докрай и виновните да си понесат последствията и отговорността, каза за БТА изпълнителният директор на благоевградския футболен клуб Пирин Таско Тасков във връзка с вчерашния инцидент на стадион "Христо Ботев", при който пострада младеж.

В момента 19-годишният Владимир (Володимир) Будников е настанен в благоевградската болница ПУЛС и се чака да бъде консултиран с гръбначен хирург, каза Тасков. Все още не се знае дали и в кое лечебно заведение ще бъде транспортиран за последващо лечение.

"Това е едно добро момче, той беше доброволец в нашата хуманитарна акция "Автобуса на надеждата" и всички впечатления са, че това е едно възпитано и коректно момче. Дори ако е направил нещо, което е в разрез със законите, не това е начина, по който да бъде изведен от стадиона", коментира изпълнителният директор на Пирин.

Инцидентът стана вчера по време на второто полувреме на футболната среща между Пирин Благоевград и Левски. В паузата между двете полувремена Владимир Будников беше награден от кмета на Благоевград Илко Стоянов за участието му в хуманитарната мисия на Пирин, с която бяха евакуирани около 30 бежанци от Украйна. Минути след това Владимир беше изведен с линейка от стадиона.

Преди мача са проведени две срещи с органите на реда, два пъти е правена инспекция на стадиона в Благоевград, посочи Тасков. Срещи са проведени и с Националния фенклуб на Левски, а в продажба са пуснати 1100 билета именно с цел да не се допуснат инциденти, каза още изпълнителният директор на Пирин.

Освен Владимир, има данни и за пострадала по време на двубоя жена, която е с леки изгаряния от изстреляна сигнална ракета от сектора на гостите, каза още Таско Тасков.

Днес фенове на Пирин организират във фейсбук за събиране, с което да покажат съпричастност с пострадалия по време на вчерашната футболна среща младеж. Срещата е предвидена за 19 часа пред болница ПУЛС, където Владимир е настанен за лечение.

Източник: Topsport.bg

Последни новини