Тиам виси за Локо Пд, Славчев започва титуляр

Тиам виси за Локо Пд, Славчев започва титуляр

Novsport

22-06-2020, 08:07

 Халфът на Левски Кали Тиам виси за полуфинала реванш за Купата на България срещу Локомотив Пловдив. Сините приемат съперника утре от 20:30 часа на "Герена", след като преди седмица загубиха с 0:2 на "Лаута". Сенегалският полузащитник завърши дербито с ЦСКА (3:3) с разбита глава. Той пострада при въздушен двубой с Валентин Антов. От лекарския щаб на сините вярват, че Тиам ще бъде на разположение на Георги Тодоров за утрешния сблъсък. Той е много важен в схемата на треньора, който дори си призна, че именно Кали е любимецът му в състава.

Под въпрос е и гръцкият защитник Янис Каргас, който е играл на инжекции срещу армейците заради разтежение. Очаква се той да стисне зъби и да е на терена.

Срещу Локомотив Пловдив със сигурност ще започне Симеон Славчев. До момента полузащитникът има 3 шампионатни мача за сините, като в тях е реализирал 1 гол. Националът само един път бе титуляр - при 0:1 от Лудогорец на "Георги Аспарухов". Досега Симеон нито един път не е оставал на терена 90 минути - влизаше като резерва и в двете пролетни дербита с ЦСКА. В съботното обаче се представи много силно и си заслужи комплиментите на Георги Тодоров. Треньорът заяви, че именно в сблъсъците с армейците си личи на кой футболист може да се има доверие.

Днес Тодоров ще даде пресконференция, а началните минути на тренировката, която започва в 18:00 часа, ще бъдат открити. Специалистът ще каже и дали ще може да ползва капитана Живко Миланов. Той бе взет на лагер преди ЦСКА, но в крайна сметка не влезе сред 18-те за мача. По време на извънредното положение десният бек претърпя операция и след това не се е появявал в игра.

Източник: Novsport

Последни новини