Това свирене чакахме...

Това свирене чакахме...

Topsport.bg

17-04-2023, 20:50

Слабо Вечно дерби. ЦСКА не игра добре, Левски също. В Разград са щастливи от двете нули на таблото на Националния стадион, а някой да отвори дори дума срещу съдийството - забравете! Аз обаче очаквах именно това свирене. Нищо, че не написах и ред по повод назначението на Никола Попов в дните преди мача. Паметливите ще си спомнят, че от ЦСКА пуснаха декларация преди финала за Купата на България, че не искат точно този рефер да ръководи тогавашното Вечно дерби. Все тази, не трогнаха никого. Именно Попов свири. Сега, и да бяха пуснали нова декларация, пак нямаше да има абсолютно никакъв смисъл. 

Цял сезон срещу "армейците" реферите надуват свирката така, както си решат. Не е същото в мачовете на другия претендент за титлата. Редица треньори се възмутиха от съдийството след мач срещу Лудогорец. Давам трима за пример - Светослав Петров, Илиан Илиев и Александър Тунчев. Техният глас е глас в пустиня. Каквото и да кажат, явно нищо няма да се промени. 

Да, ЦСКА не играе някакъв невероятен футбол, но и Лудогорец не го прави. И заради това разликата в отношението на реферите е много важна. Така кръг след кръг. Ще става още по-очевидно с намаляване на мачовете до края на сезона. 

Какво толкова направи Попов днес ли? През първото полувреме нашари отбора на ЦСКА с жълти картони. Най-вече защитата. Така играчите на Саша Илич се изнервиха и трябваше да бъдат много внимателни след почивката. Което рефлектира върху агресията им в мача. Даде само 2 минути добавено време, а трябваше да е минимум 5 заради спиранията на играта, особено при контузиите на Жеферсон и Густаво Бусато, когато полевият футболист на ЦСКА беше и заменен. 

В началото на второто полувреме имаше нарисуван втори жълт картон и съответно червен за Краев от Левски. Ама Никола Попов нямаше смелостта да му го покаже и да остави "сините"  с човек по-малко на терена толкова рано в двубоя. 

Дузпата. Гледах повторение на ситуацията много пъти. Дори коментаторът на дербито по телевизията заяви, че няма умисъл в действията на Бради де Нойер. Топката лети към него и Роналдо. Да, Де Нойер скача с ръце нагоре. Няма как да скочи с ръце, прилепени към тялото в борба за висока топка. Увисва, но е с гръб към играча на Левски и не вижда нито къде е той, нито къде е топката. Роналдо удря топката и тя се докосва до ръката на левия бек на ЦСКА. Красен Георгиев на ВАР веднага вика Попов да гледа на монитора и всичко е ясно - дузпа. Такава дузпа в последната минута дали ще се свири на съперник на Лудогорец при 0:0? Мисля, че подобно нещо няма да видят и нашите деца, че и техните... 

ЦСКА е в еуфория от спасяването на Бусато и се хвърля напред в търсене на победа. И пак малко добавено време. Докато в Разград винаги е 8-9 минути и нагоре. 

Всичко направи така, както трябва Никола Попов. Единствено пропусна сам да бие дузпата. И да я пребива, докато вкара. На всичко сме свикнали, и това явно ще се приеме от някои. Не е само играта, фактор е и съдията. Всъщност, от колко години насам той не е бил такъв във футбола ни? А идва мач ЦСКА - Лудогорец. Само гледайте... 

Източник: Topsport.bg

Последни новини