Този път Левски превзе лесно Стара Загора, ранен гол на Попето реши мача с Берое

Този път Левски превзе лесно Стара Загора, ранен гол на Попето реши мача с Берое

Topsport.bg

03-10-2022, 22:01

Отборът на Левски постигна седма победа от общо девет свои шампионатни срещи. Тази вечер "сините" надвиха с 1:0 традиционно неудобен съперник в лицето на Берое, при това в Стара Загора. Единственото попадение за селекцията на Станимир Стоилов отбеляза Ивелин Попов още в 180-ата секунда на двубоя. По този начин Попето сложи край на 12-годишно очакване за това отново да вкара в Първа лига.

Левски можеше да отбележи поне още няколко гола в мрежата на Иван Караджов, ала поредица от пропуски направиха Роналдо и Уелтън. Вторият удари и гредата. За 94 минути Берое не отправи нито един точен изстрел по посока вратата на Пламен Андреев.

Левски е под №7 във временното класиране с 21 точки, но и три мача по-малко от повечето отбори в елита. Берое е на десетата позиция.

Двубоят се разви повече от отлично за гостите от София, които поведоха в резултата след само 180 секунди футбол. Цунами отправи центриране към наказателното поле на Берое за Илиян Стефанов. Присъствието на българския национал принуди Иван Караджов да боксира решително, но заедно с това се сблъска със "синия" №14 и колегата си Димитър Пиргов. Създалото се меле откри отличен шанс за дебнещия Ивелин Попов, който бързо насочи към опразнената врата за 0:1. Нужно е да се отбележи, че при повторенията се видя, че Стефанов докосва топката с ръка в развитието на ситуацията.

Отговорът на домакините не закъсня и в осмата минута капитанът Симеон Мечев получи възможност да застраши левскарската врата от фаул. Синът на фолкдивата Малина умело завъртя коженото кълбо, но то прелетя малко над горната греда на подсигурилия си и без това своя ъгъл Пламен Андреев.

Иван Караджов донякъде се реабилитира за грешката от малко по-рано, след като чудесно двойно подаване между Стефанов и Кръстев завърши с шут на втория, отразен по най-добрия начин от опитния вратар.

Публика и футболисти на Берое имаха сериозни претенции към главния съдия Георги Кабаков след точно четвърт час от началото на сблъсъка. Абубакар Тунгара се оказа по-хитър от Цунами и Кордоба, но след това падна в наказателното поле след контакт с панамеца. Реферът обаче остана безмълвен. Не му трябваше и съвет от ВАР-буса.

Уелтън изостри атака на Левски в 28-ата минута, заради което беше фаулиран на границата на наказателното поле. Кабаков беше готов да свири фаул, но видя, че "синята" атака продължава. Роналдо догони топката до аутлинията, след което комбинира с изправилия се вече свой бразилски съотборник. Последва сравнително слаб удар на №17, който се отби в напречната греда и излезе в аут.

В 34-ата минута Георги Миланов навлезе в наказателното поле и бе съборен от противников играч, но "сините" не получиха дузпа, въпреки претенциите си.

Началото на втората част донесе активизация в "сините" редици, но без тя да се трансформира в реални голови опасности. За отбелязване бяха опасно завъртяна топка от фаул на Филип Кръстев, а след това и далечен шут на Георги Миланов.

В 60-ата минута отбраната на Левски забрави за намиращия се на втора греда Калоян Кръстев, който трябваше да стартира няколко секунди по-рано, за да засече отличното центриране на Спас Георгиев.

Левски имаше изключителния шанс да удвои своята преднина в 67-ата минута. Уелтън за първи път се измъкна зад гърба на на беройската отбрана и вместо шут, реши да комбинира с тичащия към дузпата Роналдо. Бразилецът стреля с едно докосване, но право в тялото добре позиционирания Иван Караджов.

Левски създаде нова голова ситуация, но и тя се провали с гръм и трясък заради Уелтън и Роналдо. Този път завършващият удар трябваше да бъде дело на №17, но....се размина с топката.

В последната беройска атака за мача имаше доста сериозно напрежение. Луизиньо създаде отлична възможност за Абубакар Тунгара. Общо взето, разминаването на Хосе Кордоба с топката сътвори целия този кратък хаос. Въпреки това обаче панамецът бързо се поправи и по този начин "сините" се поздравиха с поредна победа в българския шампионат.

В събота на Левски предстои домакинство на Ботев (Пд), което ще се играе при затворен сектор "А" заради наказание от БФС. Берое гостува на Пирин в Благоевград.

Източник: Topsport.bg

Последни новини