Томаш: В България всички разбират от политика, красиви жени и футбол!

Томаш: В България всички разбират от политика, красиви жени и футбол!

Novsport

29-09-2019, 23:18

 Треньорът на Берое Александър Томаш беше много щастлив след победата 2:1 над ЦСКА. Той засипа своите играчи със суперлативи.

„Спечелихме с много желание, с много себераздаване, с агресия и футболни достойнства. Искам да благодаря на футболистите. Те най-накрая успяха да опознаят себе си и да покажат това, което правят в тренировките, и в хода на мача”, каза Томаш. 

„Искам да поздравя и Стара Загора, защото Берое е на Стара Загора. Искам да радваме тези фенове. Като цяло поздравленията днес за играчите.”

„Като желание и себераздаване съм доволен, като футбол имали сме и по-добри мачове. В същото време трябва да признаем, че изгубихме част от тези мачове, в които играхме по-добре.”

„Трябва ни манталитет. Ако тези играчи ги пренесем сега в една от трите съблекални от топ 3, те са шампиони. ЦСКА не е бил побеждаван тук 29-30 години. Победихме ЦСКА, но не сме направили нещо кой знае какво. Сега трябва да победим Царско село, Арда… Когато човек е концентриран, може да излезе и да направи такива мачове. Кога обаче се крие и не е фокусиран – няма как. Така е устроен човекът. За пореден път се убеждавам, че нашият отбор под натиск се изправя. Това показва, че имаме качества, които да развием и да ги показваме във всеки един мач.”

„Всяка една загуба тежи, но когато под формата на емоциите веднага след мач се четат описания – например мача срещу Локомотив Пловдив, които с 4 изстрела ни вкараха 4 гола – как сме били разбити… Малко хора могат да четат статистика. Вижда се добрата игра, но понякога ни бяга резултатът. Ние сме най-разпознаваемият отбор. В България всички много разбират от политика, красиви жени и футбол. Мъжете обаче много лесно бягат от красивите жени. Останалото вие си го отговорете.”

„Много вярвам на екипа си и на тези момчета в съблекалнята. Те го показаха днес. Когато дойде тежкият момент – в живота винаги има такива, без значение дали в спорта или личен план – човек трябва да е позитивен, да го иска да излезе, да се труди. Тогава няма начин да не го постигне. Аз нямам притеснения за моята работа. Обичам я както обичам семейството и приятелите си. Знам, че хубавите неща ще се случат – дали днес, дали утре… Аз оставам позитивен.”

„Всеки един в тази съблекалня е важен. Имаме 20 уникални мъже в нея”, добави Томаш.

Източник: Novsport

Последни новини