Томашевич пред хървати: С всеки мач Локо Пд печели уважение

Томашевич пред хървати: С всеки мач Локо Пд печели уважение

Novsport

05-08-2020, 09:09

Хърватският dalmatinskiportal.hr публикува вчера интервю с левият халф-бек на Локо (Пд) Йосип Томашевич, отчитайки, че юношата на Хайдук е ликувал с трети трофей, откакто премина в отбора на Бруно Акрапович през лятото на 2018 година.

„Който е гледал мача е видял, че сме ги надиграли. И с игра и по статистика. Нямаха отговор на нашата висока преса. Бяхме агресивни, играхме за всяка топка, близо до съперниците“, разяснява Томашевич тактиката на Локо срещу Лудогорец, който е добре познат в Хърватска след сблъсъците си с Динамо Загреб, срещу който от четири мача има две победи, равен и загуба.

„Всеки наш мач с Лудогорец е бил доста изравнен. Единствено в края на миналия сезон паднахме с 1:6 преди финала за Купата, но причината бе, че играхме с доста променен състав с мисъл за следващия двубой“, уточнява още един от твърдите титуляри при „черно-белите“ и коментира дали е имало празненства:„Сякаш сме вече претръпнали. Не беше кой знае какво голямо празнуване. Не става дума, че сме свикнали с трофеите, но еуфорията малко поспадна. Суперкупата е малко по-маловажна. Играе се само един мач“.

От хърватската медия се интересуват и при какви мерки в борбата срещу коронавируса ще започне новото първенство в България.

„Всеки ден в България се правят по 4-5 хиляди теста, а средно има около 150-200 заразени. В Пловдив ситуацията е нормална. В моловете, големите магазини и затворените пространства е задължително да се носят маски. Хората вече свикнаха с това. Ние също правим тестове преди всяка среща“, разказва Томашевич, преди да бъде записан каква е тайната за успехите, които Бруно Акрапович, който е водил отбора на Сплит, постига в България.

„Бруно е експерт при разпознаването на играчите. Доведе футболисти от по-слаби лиги, които е харесал. Пасват отлично в нашия отбор. Тактически сме много добри. От Хърватска тук сме аз, Клапан и Аралица. Преди това сме били и повече. Треньорът познава хърватския пазар и затова е довел толкова голям брой наши играчи тук“.

„След всеки изигран мач с най-силните в първенството, на нас се гледа с все по-голямо уважение. Отборите се подготвят по различен начин за двубоите срещу нас. Ние обаче можем да играем успешно срещу всички и вярвам, че ще покажем това и през новия сезон“, казва още Йосип, който през това лято подписа нов договор със „смърфовете“.

„Контрактът ми изтече преди месец, а преди два-три дни окончателно се разбрахме и подписах нов договор. Имаше някои опции да премина в друг клуб, но избрах да остана в Локомотив за още поне една година. Ще играем в Европа, имаме добър отбор. Вече се знае с какви съперници може да стартираме в Лига Европа. Има доста силни като Партизан, Апоел и Розенборг, но има и по-слаби тимове. Ако късметът е с нас, можем да продължим. Важно е и да играем като домакин. Това е доста важно. Специфична е ситуацията. Ще се играе само в един мач, но каквото е за нас, това е и за другите. Би ми било приятно на някакъв етап да се изправим срещу Хайдук. Ще бъде голям кеф. Показали сме, че можем срещу добрите отбори. Тактически сме добре сработени, физически сме в отлично състояние. На сто процента съм сигурен, че на Хайдук не би им било леко нито в Сплит, нито в Пловдив“, допълни Томашевич.

Източник: Novsport

Последни новини