Томи Юрич: Най-голямата ни цел е Купата на България

Томи Юрич: Най-голямата ни цел е Купата на България

Novsport

30-05-2020, 19:11

Нападателят на ЦСКА, който реализира гол срещу Ботев Враца – Томи Юрич, бе много щастлив след първото си попадение с фланелката на „червените”. Австралиецът реализира дузпа и даде тон за успеха на домакините срещу врачани. Юрич акцентира, че се чувства добре в София и ЦСКА и се радва, че играе за тима от Борисовата градина.

„Първи мач след двумесечна пауза и не беше лесно. Определено можем да се подобряваме в тактически аспект, но добре е, че натрупахме минути и няма травми. Сега сме изморени, но смятам, че за краткото време, което можехме да се подготвим, е добре. Надявам се, че следващата седмица ще спечелим мача си. Трябва да кажа, че голът ще ми даде повече самочувствие. Нямах гол досега, а това може би е свързано с лош късмет и се надявам сега нещата да се подобрят”, каза Юрич.

„В крайна сметка всеки един от нас тренира максимално всеки ден. Треньорът решава кой да започва мачовете. Ако дойде моят момент, ще се опитам да го използвам по най-добрия начин. Свиквам с живота в София и се адаптирах бързо. Мога да говоря хърватски, което ми помага. България е сходна страна с Хърватия и не ми беше трудно да свикна. Що се отнася до футбола, ЦСКА е най-обичаният отбор, което ме прави щастлив да съм тук”, призна Томи Юрич.

„Със сигурност най-голямата ни цел е да спечелим Купата на България. Така ще си осигурим футбол и в Европа. Сега Лудогорец е твърде далеч от нас, но във футбола нищо не се знае”, призна стрелецът.

„Мисля, че всеки един от нас се бои от неизвестното. Трябва да свикнем с тези мерки, както трябваше да свикнем и без футбол. Факт е, че футболът е за феновете, но това е нещо, с което трябва да свикнем, а животът продължава и с него и ние трябва да го направим”, бе мнението на Томи Юрич.

Източник: Novsport

Последни новини