Тонислав Йорданов: Сравняват ме с Димитър Бербатов, но аз все още не съм постигнал нищо

Тонислав Йорданов: Сравняват ме с Димитър Бербатов, но аз все още не съм постигнал нищо

Novsport

12-04-2021, 14:16

Тонислав Йорданов е един от перспективните български футболисти, който днес защитава честта на определяния за приятна изненада в родното първенство Арда. Той премина в отбора от Кърджали от ЦСКА през зимния трансферен прозорец, а вече започва да трупа все повече попадения, увереност и нужния опит.

„Чувствам се доста добре. Започвам да свиквам вече с футболисти, с треньорски указания, с всичко. Все пак съм професионалист и трябва да се настройвам към всички указания на треньора. Мисля, че има доста добри футболисти тук и можем да постигнем нещо голямо, ако успеем да отстраним Славия на 1/2-финал. Това е голямата цел. Всички момчета искат да стигнат финала, всички са целеустремени към това нещо и мисля, че притежаваме силите да го направим.

Доста от момчетата ме приеха добре. Не само капитанът Пламен Крумов, но и Иван Караджов, Спас Делев. След това като ги опознаеш, разбираш, че са много добри момчета. Милен Желев също е доста добър човек, с когото се сближихме много след моето идване. Както споменах – Иван Караджов и Спас Делев пък ми помагат и израствам все повече и повече“, сподели Йорданов в интервю за Спортал.

„За мен е изключителна чест наистина. Доста сравнения са ми правили и преди с Димитър Бербатов. Но все още не съм постигнал нищо и не мога да кажа, че съм като него. Един ден се надявам да стигна неговото ниво и да играя футбол, какъвто е играл той“, категоричен е Тонислав.

„Полуфиналът със Славия е в София, но и тук на нашия терен не ни беше лесно. Опитахме се, направихме всичко възможно, просто според мен нямахме късмет. Но се надявам там положенията, които създадем, да ги вкараме и да успеем да победим. Не мисля, че на такава фаза може да се говори за лесен съперник, всеки един съперник щом е стигнал до тази фаза, е доста добре подготвен. Славия са един доста компактен отбор в защита, играят много силно и на нас, както се видя, ни беше доста трудно да ги пробием. Аз обичам да съм в отбори, които имат цели, обичат да се борят за победа, а не да се борят за изпадане и тем подобни. Но наистина се надявам да стигнем финал и дай Боже да го спечелим."

"За мен Николай Киров е един доста добър треньор. Опитва се да разузнава всеки един съперник преди всеки един наш мач с него. Наблюдаваме го 2-3 дни в седмицата и мисля, че наистина е доста добър треньор и дава много добри указания да всеки един от нас“, допълва играчът на Арда", допълва футболистът.

„Не искам да говоря много по темата ЦСКА. Мога обаче да кажа едно – ще направя всичко възможно те да съжаляват, че не ми дадоха този шанс, който мисля, че заслужавам. Евентуален финал с тях ми се вижда като най-добрия вариант. Колкото до феновете – в добри отношения съм с тях, а с някои поддържаме връзка и до днес“, споделя Йорданов.

„Мисля, че в България имаме доста добри български футболисти. Аз не съм против чужденците, но нека тези чужденци, които идват у нас, да са с класи над българите. А това в много малко клубове се случва, дори се броят на пръсти. Смятам, че ако се дава същия шанс на българите, както се дава на чужденците в повечето наши клубове, те ще покажат същото лице, което и чужденците“, смята офанзивният футболист.

„Надявам се с това, което показвам, да заслужа повиквателна за националния отбор, защото това си зависи изцяло от мен. А за очакванията ми – мисля, че отборът ни ще започне да се подобрява с всеки изминал мач и ще започнем да трупаме победи, а не да слушаме само негативизъм, който се сипе отстрани. Бъдещето определено е в младите, но не става само с тях. Трябва да има и опит, разбира се, защото тези хора с опит знаят как се играят такива мачове и те трябва да помагат на младите, да ги дърпат нагоре. И мисля, че това е правилният път – с подмладяване и с налагане на младите футболисти, които според мен ще са бъдещето на нашия футбол.

Познавам някои от момчетата в сегашия тим на България (U21). Даже те са били с нас по лагери. За Александър Димитров нямам какво да кажа. Той е един изключителен професионалист за мен – обича агресивната игра, обича да се надиграва със съперниците, доста агресивен треньор и доста добър за мен. Мисля, че ще успеят да се класират“, коментира Йорданов.

„Голямата ми цел е да играя извън България. Но на първо място гледам да помогна на Арда, да успея да вкарам колкото се може повече голове и то с това ще дойде и интересът към мен и всичко. А оферти дойдат ли вече, тогава ще се мисли“, завършва нападателят.

Източник: Novsport

Последни новини