Топузаков: Аз съм виновен за пропуснатата дузпа

Топузаков: Аз съм виновен за пропуснатата дузпа

Topsport.bg

17-04-2023, 19:34

Старши треньорът на Левски Елин Топузаков коментира равенството 0:0 с ЦСКА.

"От футболни качества и голови положения пред вратите, те липсваха. Аз го очаквах и още на преди мача го казах. Имахме преиумещство в контрола на топката, но то не беше достатъчно да създадем повече опасни ситуации. Може би закономерно за отбора на ЦСКА. Ние може да съжаляваме, все пак изпуснахме дузпа. Държа да отбележа, че отговорността е изцяло моя, ако има виновен това съм аз. Определих Ивелин Попов за изпълнител. Всеки може да пропусне, той няма вина.

Със сигурност можеше да играем по-бързо. Това което е наложил Станимир Стоилов като начин на игра е нормално да го следвам, защото то ни носи успех. Мисля, че отборът на Левски е добре комплектован и опасен в атака. Можеше да натиснем и да направим повече ситуации пред противниковата врата, но може би зарад прибързаните решения и непредизвикани грешки не успяхме да доразвием докрай аталоте.

Вижте, Кордоба е страшно важен играч на нас. Направихме всичко възможно да не проличи неговата липса. Изнасяхме топката през нашите крайни защитници, където намирахме пространство. Без да обезценявам усилията на ЦСКА, но освен дългите топки и статичните положения се справихме добре и нямаше по-опасни ситуации пред нашата врата.

Това не беше очаквано за никой, дори за мен. Аз бях изненадан, че Станимир Стоилов напусна поста. Надявам се, че момчетата бързо ще преодолеят психологическия момент. Ще видим какво ще стане. Със сигурност ще гоним Европа, естествено зависим и от други обстоятелства и отбори, но ще се борим във всички мачове за повече точки, за да изпълним тази цел на клуба".

Източник: Topsport.bg

Последни новини