Треньорът на Етър: Нека нещата се решават на терена

Треньорът на Етър: Нека нещата се решават на терена

Topsport.bg

10-02-2023, 21:55

Старши треньорът на Етър Емануел Луканов сподели мнението си за зимната подготовка на тима и очакванията за пролетния полусезон.

- Г-н Луканов, доволен ли сте от проведената подготовка?

- Подготовката започна лошо, но завърши много добре. Опазихме се в последната контрола с дубъла на Лудогорец от контузии. Такива имаше в процеса на подготовка от липсата на терени, защото тренирахме на изкуствения терен и бе нормално да се получат някои възпаления и болежки.

Изиграхме почти всички контроли без Яни Пехливанов, Дани Младенов, Мартин Моран, Олег Димитров. Изкуственият терен е нож с две остриета. Не отидохме на лагер. За да отидеш, трябва да си сигурен, че те очакват добри терени.

Имам информация, че две години поред терените на лагерите не са били добри. Така че е по-добре, че останахме тук. Осигурихме на отбора обяд и вечеря за целия месец, което бе другото положително благодарение на президента Деян Куздов.

- Здрави ли са вече всички футболисти?

- Да, здрави са, но някои не са водили пълноценна подготовка, защото пропуснаха по някоя седмица. Но гледаме да ги вкараме в ритъм и да лимитираме щетите. Всички футболисти са на линия.

- Какво очаквате от първия мач с Монтана?

- Готвихме се изцяло за този мач. Много възлов е и за двата отбора, защото може да предреши доста съдби или поне ще начертае посоката и за двата тима. През зимата разговарях с много колеги, всеки от тях ми говори за "организация" за Първа лига. Етър е претендент за елита, но аз не използвам думата "организация".

Ние правим подготовка и селекция за Първа лига, но не и "организация". Бих искал да сезирам ръководните органи да бъдат нащрек какво се случва, не говоря за спортно-технически неща, а за други прийоми, които могат да са голям фактор в някои от мачовете. Мачът ни с Монтана е възлов и затова го казвам! В думите на колегите за "организация" се споменаваха два отбора... Ако някой може - нека ми го обясни.

Тази дума малко ме притеснява - както за предстоящия мач, така и за тези занапред. Връщайки се назад, тук в края на полусезона имахме един ключов мач с Крумовград, не искам да влизам в детайли, но имаше доста спорни моменти... Не сме се оплаквали и сезирали никого, мачът си мина и замина. . Казвам тези неща именно три дни преди първия ни мач.

- Връщането в елита остава ли категорично цел пред Етър?

- Да, това е целта ни. Но за Първа лига мога да изброя десет критерия, на които да отговаря даден клуб. От тях ние отговаряме на три - чудесен стадион, верни фенове и добри футболисти. Това са трите критерия, с които Етър отговаря за Първа лига.

Футболистите са дошли благодарение на спортно-техническия щаб и лично на президента Деян Куздов, подчертавам го. Но с тези три критерия приключваме. Оттам-нататък не отговаряме на останалите неща за елита и дано тези три фактора не се окажат твърде малко. Но повтарям, Етър ще се бори да влезе в Първа лига с тези три критерия - стадион, вярна публика, за което им благодаря, и играчи, които са много добри момчета и професионалисти.

Източник: Topsport.bg

Последни новини