Три победи, едно равенство и две загуби за отборите на ОФК Беласица през уикенда

Три победи, едно равенство и две загуби за отборите на  ОФК Беласица през уикенда

Novsport

28-09-2020, 15:41

Събота:

Мъжкият отбор на ОФК Беласица победи в VІІІ кръг за първенството на ЮЗ трета лига Ботев Ихтиман с 2:0 на стадион Цар Самуил.

Зона София – деца набор 2006 година загуби като домакин от Хебър Пазарджик незаслужено с 0:1.

Зона София – юноши младша възраст загуби като домакин от ФК РД Спорт с 0:2.

Неделя:

За областно първенство на деца набор 2007 ОФК Беласица завърши наравно 1:1 с Пирин Гоце Делчев.

Набор 2008 на ОФК Беласица победи като гост Пирин 2001 на Иво Андонов с 3:1.

Зона София – юноши старша възраст извършиха подвиг, като победиха като гости на стадиона на Мира в Перник местния Миньор с 1:0. Това беше първа загуба за домакините от началото на първенството, които до момента заедно с колегите си от ЦСКА-1948 деляха първото място в таблицата.

Юноши старша възраст на Беласица победиха като гост Миньор и го детронираха от първото място

Мачът от петия кръг за първенството на зона София между отборите на Миньор и Беласица Петрич се игра на стадиона на Мира в град Перник. Той се очакваше с голям интерес, защото до момента футболистите на домакините бяха без загуба и точеха зъби за нова победа, за да се утвърдят на върха на таблицата. Това не стана реалност, защото загубиха от петричките Комити с гол, отбелязан от Костадин Николов в 71-ва минута.

Доста сериозно и отговорно започна двубоя от страна на футболистите на Беласица. През първата част на срещата добре играещият и в този мач Здравко Корчев обстрелва от малък ъгъл вратаря на домакините, а Николай Тупаров при контраатака на гостите разтресе напречната греда зад стража на Миньор. За отбелязване е, че отбора на домакините през първото полувреме не успя да сътвори нито едно чисто голово положение. Гостите играеха много стабилно отзад и напред разчитаха на контраатаки чрез Здравко Корчев отляво, на Илиян Велев отдясно и на Мартин Стойков като централен нападател. Футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През второто полувреме преимуществото на футболистите на Беласица беше пълно. Отново приложената тактика от първото полувреме продължи и петричките футболисти разчитаха на контраатаки. Мартин Велев изскочи сам срещу вратаря на Миньор, но не успя да го преодолее. Христо Якимов  също, макар и под ъгъл, не успя да простреля стража на домакините. В 71-ва минута след центриране от ъглов удар , изпълнен от Любчо Димитров, Костадин Николов  скочи над всички и насочи кълбото с глава в мрежата на Миньор, откривайки резултата за 0:1. До края на мача нови пропуски за отбора на Беласица направиха Мартин Николов и Христо Якимов.

„Радвам се, че нанесохме първото поражение на временния водач в групата – Миньор Перник. Добре бяхме разучили играта на домакините. Доволен съм, че футболистите, на които гласувах доверие в този мач, изпълниха указанията ми. При 1:0 за нас главният съдия не отсъди дузпа в наша полза след като Николай Тупаров насочи топката към противниковия вратар, но  защитник на Миньор я отклони с ръка. Независимо от всичко, аз съм доволен от постигнатото. Благодаря на 15-те футболисти, които взеха участие  в този успешен мач като гости в Перник”, сподели Георги Киров-треньор на юноши старша възраст на Беласица.

Източник: Novsport

Последни новини