Труден тест за ЦСКА на негостоприемния "Тича"

Труден тест за ЦСКА на негостоприемния

Topsport.bg

29-08-2021, 08:24

Отборите на Черно море и ЦСКА се изправят един срещу друг в ранния двубой от неделната програма на efbet Лига. Срещата е с начален час 18:45. "Тича" традиционно е трудно място за гостуване, на който и да е български тим и в този случай "армейците" на Стойчо Младенов не правят изключение.

Еуфорията в лагера на "червените" е приповдигната след европейската епопея срещу Виктория и влизането в Лигата на конференциите. Физическите сили обаче са в минус, а и сериозната бройка контузия не помага на столичани за необходимата ротация.

Все пак се очаква дебют от първата минута да запише централния защитник от Финландия Томас Лам, който влезе като резерва срещу Виктория. Той трябва да замени продадения в Италия Валентин Антов в центъра на отбраната. Сред титулярите се завръща Амос Юга, който не игра срещу чехите поради наказание. Под въпрос е участието на Георги Йомов. При негово отсъствие Греъм Кери ще играе на дясното крило. Снощи към дългия списък с трайно контузени се присъедини и Тибо Вион. Феде Варела тепърва навлиза в необходимия игрови ритъм.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В ДЕРБИТО

Черно море все още не познава поражението през тази кампания.

"Моряците" на Илиан Илиев постигнаха успехи над Ботев (Пловдив), Берое и ФК ЦСКА 1948, и записаха равенства с Царско село и Локомотив (Пловдив). Очаква се Илиев да промени схемата, за да спре атаката на гостите. Даниел Димов ще има задачата да свързва халфовата линия със защитата, която ще остане непроменена спрямо изминалите мачове. Пред Димов в центъра на полузащитата ще си партнират Велев и Панайотов, а по крилата ще заемат позиции Леандро и Енрике. На върха на атаката ще действа Зе Гомеш. Аут е универсалният Родриго Вилаела.

Главен съдия на дербито е Георги Димитров с помощници Дениз Соколов и Димитър Русев. Делегат на БФС е Райчо Райчев, а работата на реферите ще наблюдава Николай Петров.

Източник: Topsport.bg

Последни новини