Туморът от родната “А” група трябва да се отстрани

Туморът от родната “А” група трябва да се отстрани

Topsport.bg

22-04-2023, 23:00

Това, което се случва в родното първенство по футбол със сигурност няма аналог по света. Със сигурност няма футболно първенство, в което толкова нагло и брутално да се налага един отбор. А най-жалкото е, че с всяка изминала година налагането става все по-грозно. В последните години България реално няма първенство. Туморът от Разград го е превзел изцяло и бавно, но сигурно го убива.

Във всеки кръг от родното първенство реферите "неволно" правят по някоя грешка, която "случайно" води до триумф на тумора наричан от "обективните" спортни медии хегемон. Половината "А" група вече пропищя от реферските подаръци за "хегемоните". Сега, когато туморът изостава в класирането положението е още по-грозно. И по всичко личи, че ще бъде така, докато проекта на човека не застане на първото място. Туморът е превзел българския футбол, а "обективните" медии се опитват след всеки кръг да убедят родния запалянко, че "хегемоните" играят извънземен футбол и побеждават само и единствено заради това.

След реферските изцепки в предишните кръгове, които всеки път бяха в полза на проекта-"хегемон" в последния кръг на "А" група си изпати и Локо СФ. Извънземния и играещ "страхотен" футбол "хегемон" цяло полувреме се мъчи да отбележи на осмия в класирането. Малко преди края на полувремето гостите от София останаха с човек по-малко след меко казано скандален втори жълт картон на Селсо Рапосо. След получения червен картон играчът на Локо СФ направи жест с ръка, с който намекна, че реферът е взел пари... Дали това показва нагледно ситуацията? Въпрос на гледна точка.

В крайна сметка проекта на човека за пореден път взе така необходимите му три точки с любезното съдействие на реферите. След този мач отново всички се сетихме за думите на Илиан Илиев и останалите треньори на отбори, които са станали жертви на "неволните" реферски грешки. Сетихме се и за скандиранията "Мафия", с които проекта от Разград беше изпращан на не един или два стадиона. Това по всичко изглежда, че не притеснява много тези от футболния съюз и явно докато те управляват футбола у нас няма да се промени.

Родното първенство е превзето от тумор, който унищожава футболът над десетилетие... И клубния, и националния. Всичко, което се случва с родния футбол е заради туморът, който с всяка изминала година става все по-агресивен. Големият проблем е, че футболната ни централа няма никакво желание да се борят с него, а с това подпомагат разрастването му.

Със сигурност трябва да се вземат спешни мерки, защото иначе всички знаят докъде води това. Националите вече са там, а родната "А" група е на път.

Източник: Topsport.bg