Тунчев и Локо ще борят зависимостта от Бруно

Тунчев и Локо ще борят зависимостта от Бруно

Novsport

22-11-2020, 07:36

Новият старши треньор на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев ще направи днес своя официален дебют начело на тима срещу новака ФК ЦСКА 1948 Сф.

Както е известно, той пое черно-белите след решението на доскорошния наставник Бруно Акрапович да тръгне в посока ЦСКА.

По време на паузата Тунчев дебютира неофициално в контролата с Берое, загубена с 1:3 на "Лаута".

Така днес младият наставник и черно-белите ще продължат да борят зависимостта от Бруно, която не е никак малка, колкото и в Пловдив да омаловажават това.

В предишния кръг, преди прекъсването за националните отбори, двубоят на Локо Пд с Левски на „Герена" бе отложен. Така последният шампионатен мач на черно-белите бе домакинската издънка с Монтана - 2:2.

"Всичко в отбора е наред. Няма никакви проблеми. Националите са здрави, което е радващо. Така че се готвим на сто процента за двубоя с ЦСКА 1948. Паузата и това, че не играхме с Левски, дойдоха в добър момент с оглед на събитията при нас. Успяхме да поработим повече, направихме и контрола с Берое, макар и без националите, които са ни основни играчи, но пък с  останалите момчета успяхме да наблегнем на завършека на есенния дял, защото остават много малко мачове", сподели пред "Тема Спорт" Тунчев.

"Нормално е усещането при мен да е по-различно. Когато си начело на един отбор - решенията, отговорността, абсолютно всичко пада върху теб. Докато, когато си малко в по-заден план, е по-различно. Това да бъда старши треньор един ден ми е било в главата, така че рано или късно щеше да се случи. Само времето ще покаже как ще се справя", добави новият треньор на Локо.

"ЦСКА 1948 е добър отбор. Събраха всичко най-добро, което има в България. Направиха доста качествена селекция, така че няма да бъде никак лесен мач. Всеки обаче гледа от неговата си страна и ние ще направим всичко възможно да победим", завърши младият наставник на смърфовете.

Неговият колега Красимир Балъков има едно основно колебание относно състава за днешното гостуване. То е свързано с партньора на Васил Шопов в средата на терена. В последния кръг преди паузата новакът не можеше да разчита на Серкан Юсеин, който нямаше право като преотстъпен да играе срещу Лудогорец. Тогава Красимир Балъков и екипът му заложиха на Ивайло Чочев. За него това бе първи мач като титуляр от една година. Не е изключено сега Бала отново да избере бившия футболист на Палермо. Завръща се в групата и друг вътрешен халф - Ивайло Климентов.

Двама играчи са с положителни тестове за коронавирус след мачовете на младежкия и мъжкия ни национален отбор. Това са десният бек Симеон Петров и крилото Денислав Александров. Възможна е и рокада на дясното крило - вместо младия Русев да стартира Дани Младенов.

"Излизаме за трите точки. Едва ли Александър Тунчев ще направи сериозни промени спрямо това, което използваше Акрапович", каза главният мениджър Красимир Балъков. В последния кръг ФК ЦСКА 1948 Сф загуби с 0:3 у дома от Лудогорец, след като преди това не бе падал в пет поредни мача в Първа лига - 4 успеха и едно реми.

Мачът Локо Пд – ЦСКА 1948 е днес от 17:30 часа и е пряко в ефира на Диема спорт, а по традиция Novsport.com ще го проследи на живо. 

Източник: Novsport

Последни новини