Тунчев: Не разглеждаме Левски като конкурент за шестицата, това е обикновен мач

Тунчев: Не разглеждаме Левски като конкурент за шестицата, това е обикновен мач

Topsport.bg

18-03-2023, 18:22

Не разглеждаме утрешния съперник като конкурент за шестицата, това е обикновен мач, коментира ден преди футболната среща между Арда - Кърджали и Левски София старши треньорът на родопския тим Александър Тунчев.

По думите му, при предишния мач срещу "сините", въпреки загубата отборът на Арда не е стоял зле, но се надява слабостта която доста често е допускал през първия дял от шампионата, а именно статичните положения, да не се допуска отново.

Тактически в утрешната среща Арда ще подходи както към всеки един противник, коментира Тунчев. "Ще се опитаме да играем нашата игра. До колко ще ни позволи Левски ще се види утре, но не мисля по някакъв начин да променяме нещо към момента. Това ни носи успех. Опитваме се да играем, пак казвам, добър футбол. На моменти ни се получава, на моменти не, но ще продължим в тази насока", каза още старши треньорът на Арда Кърджали.

Той отчете, че към момента всички футболисти в отбора са здрави и са взели участие в последната тренировка преди очакваната среща, с изключение на Джунейт Али и Шано Букхолда.

За причината Арда да играе и да стои по един начин в домакинските си мачове и по друг като гост, старши треньорът го отдаде на манталитета. "Някак мачовете, които играем в Кърджали играем със самочувствие, което отбора има, с качествата които разполага. Някак когато играем навън...не мога да кажа, че се подценяваме.

Поне според мен е до манталитет. Не говоря само за нашия отбор, а като цяло. Имам наблюдения и в по-голямата част от отборите го има това нещо, като включвам това число и себе си.", каза още Тунчев. Думите му подкрепи и капитана на отбора Иван Коконов. "От доста време си го имаме този проблем нашия клуб. Когато играем навън сме по-колебливи и всеки път си го говорим това и така и не достигаме до проблема, който е за тази игра.", каза нападателят.

За положителните коментари на Станимир Стоилов по отношение на Арда, Тунчев коментира, че това радва отбора, а Станимир Стоилов е един от нашите най-добри треньори, постигнал едни от най-големите успехи и отборът на Левски под негово ръководство изглежда по съвсем различен начин от това, което е бил преди.

Ден преди футболното дерби от ръководството на Арда обявиха, че продажбата на билетите за срещата върви изключително интензивно. Феновете на Левски и днес могат да купят билети от касите на Арена Арда, а утре за тях в продажба билети ще има два часа преди мача в сектора за гости, за да не се получават струпвания и сблъсък между двете агитки.

Източник: Topsport.bg

Последни новини