УЕФА реши: Георги Йомов аут от футбола за 4 години

УЕФА реши: Георги Йомов аут от футбола за 4 години

Topsport.bg

01-10-2022, 08:07

Ужасна новина дойде от УЕФА. Един от най-талантливите футболисти на ЦСКА  и България Георги Йомов е наказан за 4 години заради употреба на допинг. Това още не е обявено официално, но "Мач Телеграф" твърди, че има достоверна информация от "Армията" и БФС и решението вече е взето.

Крилото беше със спрени права от 25 август, след като около месец по-рано в тялото му са намерени следи от забранено за употреба вещество. Пробата на Йомов бе взета след мача на ЦСКА - София с Македония (Гьорче Петров) в Лигата на конференциите. Впоследствие стана ясно, че въпросният допинг е дехидрохлорметилтестостерон. Именно това вещество е в основата на най-тежкото наказание за крилото.

Става дума за препарат, който е спрян от продажба още през 90-те години на миналия век, а в някои държави и от по-рано. Той може да бъде закупен единствено на черния пазар.

Този факт е разбил защитата на Георги, която се основаваше на твърдението, че дехидрохлорметилтестостеронът случайно е попаднал в тялото му, защото самата покупка изисква да се нарушат правилата, а това говори, че футболистът е осъзнавал какво прави.

Най-глупавото в тази ситуация е, че въпросният препарат не е помагал на Йомов да играе по-добър футбол, а му е бил от полза за да има плочки на корема и изваяни мускули. Възможно е швейцарската адвокатска кантора, която ЦСКА - София нае да защитава Йомов да обжалва решението.

Източник: Topsport.bg

Последни новини