Ултиматум за две победи в Ботев Пд

Ултиматум за две победи в Ботев Пд

Novsport

29-09-2019, 08:10

Днес от 16:00 часа Ботев Пловдив приема Славия.

Настроението сред канарчетата едва ли е толкова приповдигнато, въпреки че през седмицата те елиминираха Миньор Перник и си осигуриха място на осминафиналите за Купата на България.

Причината е, че влизат в мача срещу столичани като предпоследни в шампионата.

След 10 кръга жълто-черните имат само два успеха и актив от 9 точки, постигнати с 9 отбелязани гола...

Слабите игри от началото на сезона са причината столът на треньора Желко Петрович да се клати.

През седмицата той си пожела да получи шанс да остане поне до зимата. Но това може и да не се случи при поражение от Славия днес.

Отборът има поставена задача от шефовете да спечели срещу белите, както и визитата си на Ботев Враца преди паузата в първенството заради европейските квалификации. Не го ли стори, то може да има нови глоби.

Ако се стигне до раздяла с Желко Петрович (има голяма неустойка за уволнение), шефовете на Ботев ще обърнат поглед към школата, както неведнъж са го правили - Николай Киров също пое тима, след като преди това бе част от ДЮШ.

Настоящият й шеф Ферарио Спасов вече каза, че не иска да се занимава с мъжки футбол. Затова няма да е никаква изненада, ако при нов катаклизъм отборът поне временно бъде даден на Петър Пенчев (той вече има един престой начело на Ботев). В последния момент ще се решава дали днес срещу Славия ще играе националът Кристиан Димитров.

Той има мускулна травма, която го извади от групата за гостуването на Миньо Перник. Аут за срещата с белите са капитанът Лъчезар Балтанов, както и крилото Александър Тонев.

В Славия пък са специалисти по нулите, особено в гостуванията си този сезон. Нула има в графата за победи на белите при визитите им. А в последните три отборът вкара точно 0 голове, но и не допусна попадения в мрежата си - 0:0 срещу Дунав в Русе, Лудогорец в Разград и Черно море във Варна.

Днес белите ще се опитат най-накрая да постигнат успех далеч от дома в първенството, след като вече го сториха в турнира за Купата на България - през седмицата разбиха с 4:0 третодивизионния Загорец.

Добрите новини за треньора Златомир Загорчич са, че в този мач в игра се появи капитанът Янис Карабельов. Днес халфът ще може да започне като титуляр, а същото се отнася и за македонеца Дарко Тасевски.

Едва ли обаче наставникът ще рискува с включването по фланга на крилото Георги Йомов, който лекуваше травма. От лазарета на белите излезе друго крило - Радослав Кирилов, пише „Тема спорт“.

Източник: Novsport

Последни новини