Ултиматум за победа в Ботев (Враца)

Ултиматум за победа в Ботев (Враца)

Novsport

04-03-2021, 08:28

Ултиматум за задължителна победа над аматьорския Черноморец Балчик е поставило ръководството на Ботев Враца пред тима.

След тежката загуба с 0:3 у дома от Царско село шефовете на врачани гласуваха доверие на треньора Антони Здравков до дербито с Монтана в следващия кръг. Мачът е на 9 март (вторник).

Преди това обаче предстои осминафиналът за Купата на България. Издънка в него може да форсира процесите. Ботев е в серия от 8 поредни загуби, което се отрази психически на отбора.

В понеделник ръководството е провело разговор с отбора и треньорите в опит да върне увереността им, разклатена след поредицата от поражения.

Наставникът Антони Здравков няма да може да използва наказания Илия Миланов, което води до нови рокади в отбрана. Както е известно, след изгонването му в мача с Арда, Аласан Н`Диайе бе временно отстранен от тима. Очаква се Сухия да направи рокади в състава и да даде шанс на някои от резервите.

Старши треньорът на Черноморец (Балчик) Бойко Каменов демонстрира завиден реализъм преди днешното гостуване.

Морският тим е втори в Североизточната Трета лига, където води битка със Спартак Варна. На Черноморец предстои и зонален финал за Купата на АФЛ срещу Дунав Русе за излъчване на представителя на Североизток.

"Не си правим илюзии, разликата е сериозна. Ние сме Трета лига, а те Първа. Въпреки проблемите, които имат, остават по-класният състав. Ние обаче не се предаваме, надяваме се да даде сериозен отпор, макар че имаме немалко кадрови проблеми. Четирима основни играчи са контузени. Това ще наложи и вътрешни рокади в състава. Ние останахме единствен представител на третото ниво след отпадането на Беласица. Надяваме се на чудо, но сме реалисти. И да направя гръмки изказвания, това няма да промени нищо. Този мач е награда и ще се опитаме да затрудним максимално Ботев Враца. Все пак след този двубой ни чака гостуване и на Лудогорец III за първенството. Водим битка със Спартак Варна за върха, там са насочени усилията ни. Чака ни и финал с Дунав Русе за излъчване на представителя на Североизточна България за Купата на АФЛ", сподели пред "Тема Спорт" Каменов.

В състава му има няколко интересни имена. Най-опитният безспорно е бившият халф на Локо Пд, Черно море, ЦСКА, Монтана и др. Даниел Георгиев.

Мирослав Начев също е със солиден стаж в професионалния футбол, Румен Николов е юноша на Черно море, а нападателят Татаров на Ботев Пловдив. Халфът Данаил Димов пък има зад гърба си период в Шотландия, където през 2019/20 рита за Питърхед.

Източник: Novsport

Последни новини