УНИКАЛЕН КЪСМЕТ! ЦСКА пак би с автогол в 92-та минута (СНИМКИ)

УНИКАЛЕН КЪСМЕТ! ЦСКА пак би с автогол в 92-та минута (СНИМКИ)

Novsport

30-08-2020, 22:55

 ЦСКА успя да победи по изключително драматичен начин с минималното 1:0 Славия като домакин в дербито от 4-ия кръг на efbet Лига! 

"Армейците" изиграха цялото второ полувреме с човек по-малко след червен картон на Юнус Санкхаре, но през втората част домакините показаха силно желание да стигнат до победата и съдбата им се усмихна в продължението на мача, когато Бенгюзов прати топката в собствената си врата.

Срещата започна по-активно за домакините и още в 3-ата минута Рафаел Енрике проби по левия фланг., навлезе към центъра и опита с остро подаване да намери Али Соу, но нападателят не успя да овладее и защитата на гостите се справи с опасността.

В 11-ата минута Рафаел Енрике опита с хитър пас да изведе Ахмед Ахмедов в наказателното поле, но пасът му бе твърде силен и стражът на гостите улови.

Пет минути по-късно Брадли Мазику центрира в наказателното поле, където Валентин Антов стреля с глава, но топката срещна тялото на Али Соу и излезе в аут.

Малко след 20-тата минута двамата треньори трябваше да направят принудителни смени заради контузиите на Иван Турицов и Ивайло Димитров.  ЦСКА владееше продължително топката, но не успя да преодолее сгъстената защита на Славия.

В 31-ата минута Емил Стоев отправи първият удар по посока вратата на Густаво Бусато. Крилото стреля от дистанция, но топката прелетя покрай десния страничен стълб.

"Червените" отговориха на мига. Али Соу получи в наказателното поле на гостите. Нападателят успя да преодолее Емил Виячки, но истрелът на гамбиеца не намери целта.  В края на първата част в рамките на две минути Юнус Санкаре си изкара набързо два жълти картона и главният съдия Петър Костадинов го прати в тунела. Сенегалецът на два пъти събори противников играч по малко по-груб начин и реферът наказа неточностите в играта му. 

В 52-ата минута Славия получи добра възможност да реализира попадение в мрежата на Густаво Бусато. Емил Стоев стреля технично от пряк свободен удар в горния десен ъгъл, но бразилецът решително изби в ъглов удар.

Макар да бяха с човек по-малко, момчетата на Стамен Белчев опитваха да упражнят натиск. От своя страна "белите" успяха да овладеят контрола на топката, но се затрудняваха в преодоляванто на защитната зона на "червените".

В средата на второто полувреме головите положения пред двете врати липсваха, след като двата тима заложиха на изграждането на продължителни атаки, които водеха до лесно прегрупиране на защитната линия.

До края ЦСКА определено беше отборът, който показа по-голяма инициативност и търсеше повече победата, макар да бяха в по-лоша позиция. Така се стигна до третата минута на продължението, когато "Българска армия" изригна!

Кейта проби към наказателното поле, изведе добре Мазику, който центрира остро и Бенгюзов злощастно пресече към Стергиакис, който нямаше как да види топката от присъствието на Али Соу пред себе си и кълбото се озова в мрежата му за 1:0!

Така ЦСКА събра десет точки на върха в efbet Лига, докато Славия остава едва с един пункт на предпоследното място.

ЦСКА - Славия 1:0

1:0 Бенгюзов 90+2 (автогол)

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато, Антов, Гълъбов, Йомов, Матей, Рафаел, Санкхаре, Мазику, Турицов, Али Соу, Ахмедов

Славия: Стергиакис, Христов, Терзиев, Виячки, Томбак, Гамаков, Карабельов, Стоев, Кръстев, Димитров, Кръстев 

90+4 - Край на мача!

90+2 ГОООЛ за ЦСКА! Домакините ще стигнат до успеха в последния възможен момент, след като Кейта проби към наказателното поле, изведе добре Мазику, който центрира остро и Бенгюзов злощастно пресече към Стергиакис, който нямаше как да види топката от присъствието на Али Соу пред себе си и кълбото се озова в мрежата му за 1:0!

77 - Опит за пробив на Йомов по фланга, но футболистът на ЦСКА не успя да контролира добре топката и опропасти атаката на доамкините

57 - Въпреки че са с десет души на терена, домакините имат превъзходство в първите минути на втората част

46 - Начало на второто полувреме!

45 - Край на първото полувреме

44 - Червен картон за Санкаре! Халфът получи втори жълт картон след грубо нарушение в центъра на терена и оставя "армейците" с човек по-малко

26 - Ивайло Димитров от Славия също не може да продължи игра, той е заменен от Димитър Стоянов

26 - Турицов напуска игра след разстежение в задното бедро, на негово място влиза Юга

8 - Удар с глава на Ахмедов, но се оказа прекалено слаб и Стергиакис спаси без проблеми

6 - Aктивно начало за ЦСКА, който атакува постоянно от началото на мача и постави на няколко пъти защитата в бяло под напрежение

 1 - Начало на дербито на "Българска армия"

Източник: Novsport

Последни новини