УНИКАЛНО! Дебютант в Efbet лига вкара гол с първото си докосване до топката

УНИКАЛНО! Дебютант в Efbet лига вкара гол с първото си докосване до топката

Novsport

12-06-2020, 22:22

Царско село спечели с 1:0 гостуването си на Ботев Враца от 26-ия кръг на efbet Лига. В герой за столичани се превърна дебютантът Тома Ушагелов, който се разписа при първото си докосване до топката. Попадението падна в 90-ата минута и донесе първия успех на "царете" под ръководството на Любослав Пенев.

Гостите се опитаха да застрашат вратата съперника още в третата минута, но Уесли Ната стреля в аут три минути след началото на мача. Врачани отговориха с опасна атака, при която Андреас Васев се включи опасно по десния фланг, но не успя да шутира към Джони Пласид.

В 15-ата минута Румен Гьонов опита удар с глава, който обаче беше слаб и неточен. В 20-ата Илия Миланов се размина с гола. Още пет след това се стигна и до най-опасната ситуация пред една от двете врати. Симеон Мечев шутира извън наказателното поле. Топката се отби в горната греда, след което се удали в главата на Красимир Костов и за негов късмет излезе в ъглов удар.

Домакините поискаха дузпа в 33-ата минута. Те претендираха за игра с ръка и след това за нарушение срещу Лясков, но реферът прецени, че няма основание да посочи бялата точка. Пет минути преди края на първата част Краси Костов направи спасяване, след като Леонардо стреля през няколко играчи в полето на Ботев. 

В 53-ата минута резервата Даниел Генов отправи силен шут, но Джони Пласид успя да се справи. В 66-ата се наложи Бахамбула да влиза принудително на терена. Той замени Антонио Георгиев, който напусна със счупен нос.

В последните десет Будинов пропусна за гостите. Даниел Генов пък не можа да донесе победата на Ботев, след като остана сам срещу Пласид.  И когато всички очакваха мачът да приключи наравно, на сцената се появи 18-годишният Ушагелов. Младокът се разписа след отлично центриране на Мирослав Будинов от аутлинията.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БОТЕВ ВРАЦА: 33. Красимир Костов, 24. Алассане Н Диайе, 4. Ангел Лясков, 11. Андреас Васев, 30.  Валери Домовчийски, 37. Венцислав Керчев, 18. Илия Миланов, 5 . Петко Ганев, 10. Петър Атанасов, 88. Том, 7. Чавдар Ивайлов

ЦАРСКО СЕЛО: 30. Джони Пласид, 4. Ивайло Марков, 2. Леонардо Фиораванти, 3. Мартин Кавдански, 21. Румен Гьонов, 6. Антонио Георгиев, 17. Реян Даскалов, 8. Уесли Ната, 7. Симеон Мечев, 91. Мирослав Будинов, 10. Георги Минчев

Източник: Novsport

Последни новини