Ураган победи Огражденец с 3:1 в Кърналово

Ураган победи Огражденец с 3:1 в Кърналово

Novsport

19-04-2021, 17:20

С голове на Александър Тилев, Валентин Гоцев и Васил Стоев отборът на Ураган Михнево победи с 3:1 Огражденец при гостуването си в Кърналово от областна група „Струма-2”. Изявленията на звездата на гостите Александър Тилев, който е и капитан на отбора, че тръгват за победа, се оказаха реалност. Сериозно и отговорно подходиха за мача футболистите от Михнево, сътворявайки интересни атаки най-вече по фланговете, откъдето се създаваха и главоболията за защитата на  Огражденец. Непростими пропуски на два пъти за гостите направиха Димитър Масларов и веднъж Васил Стоев. Вратарят на домакините бе невероятен и отряза мераците на противниковите нападатели да го прострелят. 

В 27-ма минута при изритана топка от защитата на домакините най-съобразителен пред наказателното поле се оказа Мартин Стоев от домакините, който овладя кълбото, напредна и очи в очи срещу вратаря на Ураган Благой Стоянов го излъга за 1:0. До края на първата част на срещата това попадение се оказа единствено.

Капитанът на гостите Александър Тилев направи бърз разбор на играта от първото полувреме и подчерта дебело, че отборът на Огражденец е преодолим, но за да стане това реалност трябва да се спрат разправиите на терена и да се съсредоточат върху точността в последния пас срещу вратата на домакините. През второто полувреме отборът на Ураган излезе коренно променен. Указанията на треньорския щаб и на капитана се спазваха и всичко това даде своя положителен резултат. При поредна контраатака на гостите Александър Тилев открадна топката далеч пред наказателното поле на домакините, напредна, влезе в наказателното поле и там бе спънат. Съвсем справедливо главния съдия отсъди дузпа, която Александър Тилев превърна в гол за 1:1. Това попадение вдене допълнителна доза настроение у футболистите на Ураган и те заиграха на още по-високи обороти, което задоволяваше интереса на присъстващите  на стадиона. 

В 66-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена след като бе показан втори жълт и червен картон на техен футболист. В 82-ата Красимир Стойчев насочи топката към устремилия се по десния фланг Валентин Гоцев, 17-годишният младок я овладя, напредна и мигновено я изпрати под плонжа на вратаря на домакините за 1:2. В самия край на срещата Васил Стоев бе изведен пред наказателното поле на домакините, излъга изпречилите му се защитници и от двайсетина метра с топовен шут оплете топката в мрежата - 1:3.

„Надиграхме отбора на домакините и съвсем заслужено се поздравихме с победа. Защитата в този мач бе ръководена отлично от Димитър Тасев (б.а. - брат на нападателя на Монтана Тони Тасев). Това беше пета поредна победа за нашия отбор. Давам много добра оценка на всички колеги, които взеха участие в този мач. Продължаваме да даваме шанс на младите местни момчета. 17-годишният Валентин Гоцев отбеляза и гол, другият 17-годишен Живко Стоянов също показа добра игра. Много се радвам, че помогнах с каквото мога след завръщането ми от гурбет в Италия и за отбора на Ураган вече се говори за добро. Следващият ни мач ще бъде чак на 8 май в Кавракирово. Няма да взема участие в него, защото заминавам отново на работа в чужбина. Пожелавам пълен успех на колегите в остатъка от мачове до края на първенството”, сподели капитанът на гостите Александър Тилев. 

Източник: Novsport

Последни новини