Федерация и още футболни клубове получиха помощ от държавата

Федерация и още футболни клубове получиха помощ от държавата

Novsport

05-05-2020, 18:29

 Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) и още няколко спортни клубове получиха държавна помощ по програмата "60/40". Това стана ясно от поредния списък на НОИ с одобрените след кандидатстване.

Сериозно закъсалият Етър (Велико Търново) е подпомогнат с 18 515.31 лева. Държавата предоставя финансови средства и за служителите на столичните ПФК Септември (14 832.75 лв) и СК ДИТ София (515.72 лв).

Федерацията по лека атлетика получава 5372.03 лева. Пари са отпуснати на баскетболен клуб Рилски спортист (Самоков) 15 322.56 лв.

Също така одобрено за помощ е и дружеството "Сердика спортни имоти", в което държавата е апортирала стадион „Българска армия” и базата в Панчарево. То е собственост на Министерството на младежта и спорта.

Припомняме, че наскоро министърът на финансите Владислав Горанов обясни, че е бил търсен от собственици на футболни клубове, но ги посъветва да не кандидатстват за помощ от държавата. Въпреки това документи подадоха от БФС, Лудогорец, Ботев (Враца), Дунав (Русе) и Литекс. Както вече стана ясно, шампионите, както и врачани се отказаха от сумите. Сега обаче финансовата инжекция е от изключителна важност за Етър, който е застрашен да остане без лиценз за следващия сезон поради натрупани дългове. 

Източник: Novsport

Последни новини