Феноменален Неделев носи успех за "канарчетата" в мача с Ботев Вр

Феноменален Неделев носи успех за

Novsport

20-06-2020, 22:51

 Ботев Пловдив спечели трудно с 3:2 домакинството си на Ботев Враца, с което си гарантира участие в битката за 7-ото място в класирането. „Канарчетата“ се поздравиха с победата след две попадения на Тодор Неделев и автогол на Венцислав Керчев. За гостите точни бяха Керчев (16) и Домовчийски (72). Ботев Пд вече е лидер в Група „Б“ от втората осмица с 33 точки, на второ място е Арда с 31 т., но и мач по-малко. Ботев Вр е трети с 22 т, на последно място е Дунав Русе с 19 т.

Гостите стартираха добре в срещата, като направиха няколко бързи атаки, при една от тях единствено заради отличната намеса на Работов, избивайки топката с шпагат от краката на Петър Атанасов, не се стигна до проблеми за вратаря на „жълто-черните“.

В 13-ата минута Станислав Шопов отбеляза, но попадението бе отменено заради засада.

В 16-ата отбраната на „канарчетата“ не реагира добре при изпълнение на корнер, Бандаловски направи неуспешен опит да изчисти и топката бе подадена на Венцислав Керчев, който шутира силно, кълбото се отби в Терзиев и заблуди Янко Георгиев – 1:0 в полза на гостите.

Няколко минути по-късно Балтанов вкара за домакините, но отново страничният флаг бе вдигнат.

До края на полувремето липсваха нови чисти положения пред двете врати.

Втората част започна отлично за домакините, които стигнаха до равенството в 48-ата. Вратарят на врачани Митов опита да финтира играч на „жълто-черните“, загуби контрол над топката, а Тодор Неделев се възползва от подаръка и с далечен точен удар върна своя тим в двубоя.

Петър Атанасов можеше отново да даде преднина на врачани в 52-ата, но останал сам срещу вратаря не успя да стреля точно във вратата и извади в аут.

Неделев пробва шут извън пеналта в 54-ата, което принуди Христо Митов да спасява с плонж.

Обратът стана пълен в 57-ата, когато при центриране в наказателното поле на гостите Венци Керчев в опит да изчисти прати в собствената си врата.

При центриране от фаул в 72-ата Керчев опита удар, получи се рикошет и топката попадна в Домовчийски, който от няколко метра нямаше как да сгреши и резултатът отново бе изравнен.

В 83-ата минута Тодор Неделев преодоля с лекота Ивайло Михайлов, след което с перфектен силен удар прати в горния десен ъгъл за 3:2 в полза на „жълто-черните“. Попадението на звездата на пловдивчани се оказа достатъчно домакините да вземат трите точки в мача.

Източник: Novsport

Последни новини