Феро сменя схемата след чистката в тима

Феро сменя схемата след чистката в тима

Novsport

25-09-2020, 11:24

 След като разчисти съблекалнята през седмицата, треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов най-вероятно ще смени и схемата на игра на отбора. От началото на сезона наставникът залагаше на състав с трима централни защитници и двама нападатели. В отбора обаче вече не са бранителят Иван Бандаловски и Антонио Вутов, които заедно с капитана Лъчезар Балтанов бяха изгонени. Така за средата на ариергарда сега Спасов разполага единствено с младока Станислав Работов, както и със завърналия се в клуба Виктор Генев. В нападение пък чист по-опитен нападател е единствено привлеченият от Монтана Атанас Илиев, който се справя отлично от началото на кампанията и има на сметката си 5 гола.

Най-вероятно Феро ще прави рокада по тактиката още в мача с Левски в събота, като се спре на 4-2-3-1. В противен случай той ще трябва да преквалифицира някой измежду бразилците Маркиньос Педросо и Джонатан Перейра, или македонеца Mите Цикарски в централен защитник. Участието на първия в двубоя не е сигурно, защото той лекуваше травма.

След постоянните скандали в последните седмици вчера в Ботев Пловдив най-накрая получиха и добри новини. От клуба най-накрая официално оповестиха, че са продали 16-годишният нападател Никола Илиев. Всъщност сделката за него бе оформена още в началото на септември. Но вчера е пристигнал първият транш от трансфера, който е на стойност 500 хиляди евро, като сумата може да нарасне от различни бонуси. С нея ще бъдат платени част от дължимите заплати на футболистите и спортно-техническия щаб на жълто-черните.

Източник: Novsport

Последни новини