"Финал" между Ботев (Враца) и Царско село

Topsport.bg

16-05-2022, 09:05

Ботев (Враца) посреща Царско село в сблъсък от предпоследния пети кръг в плейофа за оставане в efbet Лига. Мачът е ключов в битката за оцеляване и победителят ще си гарантира минимум участие на бараж. Затова мачът е със заряд на финал и се очаква да бъде изключително вълнуващ.

Любопитното е, че за пръв път в историята на българския елитен футбол двама италиански треньори застават един срещу друг. Дженаро Йецо е начело на врачани, а Стефано Макопи - на столичани.

Ботев вече загуби шансове за директно спасение, тъй като изостава на 6 точки от Локомотив (София), но е с по-лоши показатели в преките двубои. Врачани обаче все още имат шанс да оцелеят, ако се доберат до баража за оставане и след това успеят да го спечелят. Победа днес на практика ще гарантира на тима участие в този бараж, тъй като той ще дръпне с 3 точки пред "Царете" и ще е с по-добри показатели в преките двубои.

Това пък означава, че мачът на практика е на живот и смърт за Царско село. Загуба днес ще означава сбогуване с елита. Равенството ще запази някакви шансове за бараж, но интересното е, че при победа отборът има шанс да продължи да мечтае дори за директно спасение, стига в другия мач Локомотив (София) да загуби от Пирин.

Добрата новина за треньорите е, че нямат наказани или контузени играчи и ще могат да разчитат на най-доброто, с което разполагат.

Главен съдия на интригуващия сблъсък е Георги Кабаков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини