ФК ЦСКА 1948 - Левски, развой на срещата по минути

ФК ЦСКА 1948 - Левски, развой на срещата по минути

Topsport.bg

09-07-2022, 22:10

Силният финал на изминалата кампания вдигна неимоверно очакванията към Левски, който вече се спряга за основния конкурент на Лудогорец в битката за титлата. Сезон 2022/23 обаче не стартира никак лесно за "сините", които гостуват на ФК ЦСКА 1948 от 21:00 часа. Станимир Стоилов и компания са изправени пред труден тест. Най-вече заради пълната трансформация, която претърпя опонента им през това лято.

"Червените" смениха философията си и се обърнаха към чуждестранния пазар, привличайки голяма бройка легионери, някои от тях достатъчно добре познати и на българската футболна общественост. За треньор пък бе назначени бившият национален селекционер Любослав Пенев и всичко това сякаш дава заявка за доста стойностни игри от клуба през сезона.

За Левски срещата пропуска Ивелин Попов, който се контузи по време на спаринга с Академия Пандев. Сигурно място сред титулярните 11 пък има новата бразилска придобивка Роналдо, превърнал се и в голмайстор на отбора по време на летните контроли. На познатата си висота е и другият флангови футболист Уелтън.

В ЦСКА 1948 до момента пристигнаха петима бразилци - Енрике от Маритимо, Октавио от Локомотив (София), Джонатан Перейра от Берое, Тиаго Барбоса от Интернасионал и Хелитон Джордж, като Пенев обяви на своя брифинг вчера, че клубът няма да спре с новите попълнения, а напротив.

Десният бек Стив Фуртадо от Берое също е част от новата вълна на стадиона в Бистрица, както и украинският вратар Генадий Ганев. Двама от най-конвертируемите футболисти на ФК ЦСКА 1948 - Ивайло Чочев и Даниел Наумов продължават да са част от състава, а там е и централният нападател Александър Колев, който се намира в отлична форма и не спира да бележи, откакто се присъдени към столичани през зимата.

Главен съдия на срещата е Ивайло Стоянов, с помощници Георги Тодоров и Мирослав Максимов. На ВАР ще бъдат Георги Давидов и Георги Дойнов. Делегат на БФС е Димитър Велинов, а работата на реферите зорко ще следи Иван Захариев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини