ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА 0:1, Тобиас Хайнц разпечата вратата на домакините

ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА 0:1, Тобиас Хайнц разпечата вратата на домакините

Topsport.bg

12-03-2023, 17:38

ЦСКА гостува на ФК ЦСКА 1948 днес в един изклюючително важен сблъсък за сезона. Двубоят от 23-ия кръг на efbet лига започва в 16:45 часа. Домакините се намират на третата позиция с 45 точки, докато гостите са лидери в шампионата с 54 пункта.

"Армейците" се нуждаят от задължителна победа, за да продължат да бранят първата позиция. Разликата с втория Лудогорец е 4-ри точки. В предишния кръг съставът на Саша Илич завърши 1:1 с Локомотив (Пловдив). Възпитаниците на Тодор Янчев пък постигнаха разгромен успех с 6:0 над Локомотив (София). 

Наставникът на ЦСКА Саша Илич изтърпява наказание и във втори пореден двубой няма да бъде на резервната скамейка.

През седмицата се създаде напрежение относно мястото на провеждане на мача. Привържениците на ЦСКА поискаха срещата да се играе на националния стадион "Васил Левски. Причината е, че секторът за гости на стадиона е предназначен да поеме 300 души.

БФС обаче не промени решението си, въпреки че МВР и СДВР определиха мача за рисков. Кметовете на Бистрица и Панчарево също изразиха опасенията си от евентуални ексцесии, които ще обезпокоят живущите в района.

В първия дуел между двата отбора с победа се увенча ЦСКА с 2:1, постигната след пълен обрат. Двата тима са с едни от най-добрите отбрани в първенството. ФК ЦСКА 1948 е допуснал само 14 попадения, а ЦСКА едва 12. 

Източник: Topsport.bg

Последни новини