ФК ЦСКА 1948 с важна победа в битката за 7-ото място, Даниел Наумов герой

ФК ЦСКА 1948 с важна победа в битката за 7-ото място, Даниел Наумов герой

Topsport.bg

29-04-2022, 21:52

ФК ЦСКА 1948 записа важна победа в битката за 7-ото място на efbet Лига.

Тимът на Николай Киров се наложи у дома над Локомотив (Пловдив) с 1:0.

Гостите могат горчиво да съжаляват за развоя на мача след като пропуснаха две дузпи, които бяха спасени от героя на тази вечер - Даниел Наумов.

Единственото попадение в мача стана дело на Ивайло Чочев. С този успех, ФК ЦСКА 1948 е с 36 точки, с 1 по-малко от намиращия се на заветното 7 място - Берое. С 36 точки е и Локомотив (Пловдив).

Началото на срещата бе спокойно. Двата отбора трудно създаваха голови положения и до изтичането на първите 30 минути нямаше никакви чисти ситуации пред двете врати. В 37-ата минута това се промени. Тогава Галин Иванов центрира от корнер, Чочев засече с глава и за Илко Пиргов остана най-неприятната част - да извади топката от мрежата си за 1:0.

През втората част имаше малко повече интрига. В 65-ата минута главния съдия Валентин Железов прегледа ситуация, при която Емил Мартинов игра с ръка в наказателното поле и бе непоколебим - дузпа в полза на "смърфовете".

Умарбаев изпълни от бялата точка, Наумов изби топката, която попадна право в краката на Бидунга, той прати топката в далечния ъгъл, но след намесата на ВАР, голът не бе зачетен заради това, че нападателят бе навлязъл в наказателното поле по-рано от позволеното.

В 74-ата минута, бе отсъдена нова дузпа в полза на Локомотив. Марио Топузов извърши нарушение в собственото си наказателно поле като препъна Петър Витанов. Бирсент Карагарен изпълни, но и този път Даниел Наумов се прояви отлично и отрази удара, спасявайки тима си от попадение.

До края на мача Гомис имаше добър шанс да вкара, но от опасна ситуация, стреля в страни

Източник: Topsport.bg

Последни новини