ФК ЦСКА 1948 се прости с мечтите си за Европа, въпреки късната драма срещу Локомотив (Пловдив)

ФК ЦСКА 1948 се прости с мечтите си за Европа, въпреки късната драма срещу Локомотив (Пловдив)

Topsport.bg

20-05-2022, 21:55

Локомотив (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948 завършиха наравно 1:1 в двубой от последния кръг на плейофната група за разпределение на местата от седмо до десето в efbet Лига.

"Черно-белите" поведоха рано-рано в мача, след като Димитър Илиев (3') бе точен от дузпа. В края на срещата столичани също получиха право да изпълнят наказателен удар, който бе реализиран от Александър Колев (90+7').

Така ФК ЦСКА 1948 не успя да измести Берое от лидерската позиция, въпреки загубата на "зелените" от Арда с 0:1. Столичани и заралии са с по 41 точки, но заради по-добрите си показатели в преките двубои играчите на Петър Хубчев ще спорят с Ботев (Пловдив) за мястото, даващо право на участие в Лига на конференциите.

Двубоят започна по перфектен начин за домакините, които поведоха в резултата още в третата минута. Ангел Лясков игра с ръка след центриране на Димитър Илиев. Именно нападателят се нагърби с отговорността и не сгреши.

В осмата минута пък Кристиан Гомис шутира от дъгата на пеналтерията, но топката отиде право в ръцете на Даниел Наумов.

В 14-ата минута Георги Русев успя да стигне до топката и проби в наказателното поле. Футболистът дръпна спусъка, но ударът му бе блокиран.

В 24-ата минута топката стигна до Александър Колев и той остана очи в очи с Илко Пиргов, но вратарят запази завидно хладнокръвие и спаси.

В 41-вата минута Ангел Лясков напредна добре и центрира отляво към наказателното поле. Там Александър Колев засече подаването с глава, но прати топката право в ръцете на Илко Пиргов. Така първото полувреме завърши без отбелязани голове.

В началото на втората част попадение на Милош Петрович е отменено, тъй като при извеждащия пас на Димитър Илиев към Христо Иванов се оказа, че последният е бил в положение на засада. Съдията Георги Гинчев се консултира с ВАР и отмени гола.

Последваха минути, в които твърдите единоборства в средата на терена преобладаваха. Двата отбора допуска прекалено много грешки и губеха топката след само няколко разменени паса.

В 73-ата минута гостите организираха бърза контраатака, която завърши с центриране на Емил Мартинов отдясно. Галин Иванов връхлиташе на скорост и стреля, но в последния момент Карагарен геройски блокира удара.

В 83-ата минута Георги Русев центрира опсано от лявото крило, като насочи топката към Ивайло Чочев, който не успя да я засече по най-добрия начин и Илко Пиргов улови.

В добавеното време се стигна до дузпа за гостите, след като Мартин Паскалев игра с ръка в наказателното поле. Александър Колев застана зад топката и прати топката във вратата. оформяйки крайния резултат.

Източник: Topsport.bg

Последни новини