ФК ЦСКА 1948 срази Берое и ще играе на четвъртфиналите за Купата на България

ФК ЦСКА 1948 срази Берое и ще играе на четвъртфиналите за Купата на България

Topsport.bg

02-12-2022, 14:32

ФК ЦСКА 1948 се наложи над Берое с 2:0 като гост в  двубой от 1/8-финалите за Купата на България и така се класират за четвъртфиналите на турнира. Попаденията за столичани бяха дело Евгений Сердюк (53') и Александър Колев в (92")

Определено футболистите на Любослав Пенев искаха да установят траен натиск над съперника и още в първите минути можеха да излязат напред в резултата. Радослав Кирилов получи подаване в наказателното поле, но стреля встрани от вратата.

Попадение на Ивайло Чочев беше отменено, тъй като Хелитон, който остана непокрит в наказателното поле на Берое и му асистира, е бил в положение на засада.

Само три минути по-късно Берое можеше да поведе в срещата, когато Даниел Наумов се отличи с добра намеса, отразявайки мощен удар на Симеон Мечев.

Невероятна възможност имаха гостите в 15-та минута. Радослав Кирилов напредна, приближи се към Караджов и предпочета да подава, след което бранител на домакините игра с топката и с минималното си докосване предотврати гол за "червените". Последва и спасяване на стража на заралии, спасявайки изстрел на Бастунов.

Постепенно играта на Берое се подобри в хода на мача. В края на първата част Серкан Юсеин бе намерен от свой съотборник в близост до врата на Наумов, ала ударът му не затрудни българския национал.

Домакините пропиляха сериозен шанс преди да прозвучи сигналът за край на първото полувреме. Топката по случайност се озова в краката на Божидар Пенчев, който излезе на стрелкова позиция и отправи крайно неточен изстрел.

ФК ЦСКА 1948 поведе в резултата в началото на втората част. Джонатан Соуза центрира към Евгений Сердюк, който първоначално се размина с кълбото, което рикошира в крака на Русев и се отклони към нападателя, за да може украинецът да се разпише по прецизен начин в срещата.

В 65-та минута остър пас на Митко Митков намери Калоян Кръстев на добра позиция, където таранът насочи топката в обсега на Наумов.

Берое като по чудо оцеля в 76-та минута. Първо Карлос Охене с тежък изстрел нацели десния страничен стълб. Алекс Колев също не успя реализира, тъй като горният страничен стълб го лиши от попадение.

Алекс Колев отново бе на сантиметри от това да реши мача в полза на столичани. Нападателят се извиси и с премерен удар не съумя да матира Иван Караджов.

В 92-та минута той окончателно нанесе удар по амбициите на Берое. Офанзвиният футболист се озова очи в очи с вратаря, нагласи си топката на удобния ляв крак и с акуратно изпълнение не остави шансове на вратаря на домакините.

Източник: Topsport.bg

Последни новини