Хебър - Берое 3:1 (Развой на срещата по минути)

Хебър - Берое 3:1 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

05-06-2023, 20:22

Хебър и Берое се изправят един срещу друг в мач от последния кръг на efbet Лига. Срещата е от 18:30 часа в Пазарджик и ще бъде ръководена от Георги Давидов.

Двата тима са в групата, която определя изпадащите отбори от елита през този сезон, като мачът помежду им се явява пряка битка за директно спасение. Още в предишния кръг стана ясно, че Спартак (Варна) и Септември изпадат като последен и предпоследен в крайното класиране, докато през баража срещу Спортист (Своге) ще трябва да мине един измежду днешните съперници или Пирин (Благоевград).

Към момента старозагорци са в по-добра позиция с актив от 32 точки. Пазарджиклии са с 29, но ако победят, ще изместят днешния си съперник заради по-добрите си показатели в мачовете помежду им в редовния сезон. Благоевградчани пък са с 31 и също днес домакинстват на Спартак (Варна). Има вариант, при който и трите отбора да имат еднакъв брой точки - 32, като това ще се случи, ако Хебър победи, а Пирин и Спартак (Варна) завършат наравно. Тогава според регламента на БФС за първенствата и турнирите се прави отделно класиране между трите тима в мачовете помежду им в редовния сезон.

По този показател и трите тима биха имали еднакъв актив - пет точки, при това положение се гледа головата разлика, като тогава Берое би бил на бараж заради най-слаба такава - 2:3. Пирин е с 2:1, а Хебър 3:3.

През миналата седмица, когато стана ясно, че положителен резултат ще бъда изключително важен за заралии капитанът Симеон Мечев призова феновете да подкрепят тима в Пазарджик. Очаква се срещата да е доста емоционална и с доста голям заряд. Наставникът на Хебър Любослав Пенев ще може да разчита на всички основни футболисти за решителната среща, докато Николай Киров отново ще е без нападателя Вини Трибуле.

Главен съдия на срещата е Георги Давидов, с помощници Милен Арабаджиев и Илиян Капарашев. С ВАР ще се занимават Красен Георгиев и Диян Вълков. Делегат на БФС е Станислав Вълков, а работата на реферите зорко ще следи Ахмед Яшар.

Източник: Topsport.bg