Хебър - Спартак (Варна) 0:0, (Развой на срещата по минути)

Хебър - Спартак (Варна) 0:0, (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

20-02-2023, 13:43

Закъсалият Хебър посреща днес от 14:30 часа последния в класирането Спартак Варна. С този двубой се затварят мачовете от 20-ия кръг в efbet Лига.

Той ще е специален за домакините. Причината е, че точно след 7948 дни те ще играят двубой от елита на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик. Както е известно, през есента новакът приемаше съперниците си на "Васил Левски" в столицата. А за последно те играха у дома в Първа лига на 19 май 2001 година - 2:2 срещу Локомотив (София).

През седмицата пазарджиклии успяха да подсилят състава с халфа Георги Вълчев. Той бе освободен от Славия, а още на следващия ден получи договор от треньора на Хебър Владимир Манчев.

Опитният халф е гласен за титуляр днес срещу Спартак, въпреки че е на едва няколко тренировки с новите си съотборници. Аут за срещата е наказаният Георги Търтов.

Хебър отчаяно се нуждае от точки - тимът е предпоследен, но същото се отнася и за Спартак Варна, който е с актив от едва 8 точки. В първия пролетен кръг соколите показаха, че имат сериозно игрово израстване под ръководството на новия треньор Димитър Димитров-Херо.

Варненци показаха зъби в домакинството на Лудогорец, загубено с 1:2. Дилемите на Димитров за днешния сблъсък са свързани със защитата. През първото полувреме срещу разградчани тя сериозно се огъваше. А на почивката Херо замени Бенжамен Карамоко с Пламен Димов. Няма да е изненада, ако вторият стартира днес.

Главен съдия на срещата е Радослав Гидженов, с помощници Йордан Петров и Георги Стамболджиев. Четвърти рефер е Димитър Димитров, а с ВАР ще се занимават Георги Кабаков и Николай Чакъров. Делегат на БФС е Благой Благоев, а работата на арбитрите зорко ще следи Георги Виделов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини