Хебър срази Локомотив (Сф) в зрелищен мач с пет гола и спря победната серия на "железничарите"

Хебър  срази Локомотив (Сф) в зрелищен мач с пет гола и спря победната серия на

Topsport.bg

07-10-2022, 19:20

Хебър (Пазарджик) постигна втора победа в елита с 3:2 над Локомотив (София) в първи мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Венсан Марсел откри резултата още в третата минута. В 9-ата Илия Димитров изравни. В 14-ата минута Пламен Крумов отново изведе напред домакините, а непосредствено след това Божидар Кацаров в 21-та минута възстанови паритета за пореден път. В 61-та минута Арсенио Валпорт оформи крайния резултат.

Възпитаниците на Владимир Манчев започнаха мача по най-добрия възможен начин. Георги Търтов получи центриране отляво, след което подаде топката на Венсан Марсел и той с фамозен изстрел откри резултата в полза на домакините.

Столичните железничари" бързо се съвзеха от първоначалния амок. Стражът на тима от Пазарджик не се намеси убедително, тъй като се сблъска със свой съотборник. Илия Димитров обаче бе най-съобразителен и реализира на опразнената врата.

Символичните домакини отново поведоха, когато при центриране от ъглов удар, Александър Любенов увисна и Пламен Крумов чрез игра с глава успя дa се разпише.

Съставът на Станислав Генчев за пореден път съумя да се върне в двубоя. Божидар Кацаров се извиси над всички и с премерен удар не остави шансове на стража на Хебър.

Хебър стартира по-уверено през втората част. Нападателят Арсенио Валпорт надскочи защитата на "червено-черните", но стреля неточно.

Съставът на Владимир Манчев отново излезе напред в резултата в 61-та минута. Вeнсан Марсел центрира към Арсенио Валпоорт, той изпревари бранителите на гостите и успя с глава да преодолее Александър Любенов.

"Червено- черните" опитаха да наваксат своя пасив и бяха близо в 84-та минута, когато Каду Дурвал получи топката в наказателното поле и насочи топката към вратата от непосредствена близост, но пропусна да оползотвори възможността.

В края на мача при блестяща контраатака за състава от Пазарджик, Марсел Венсан с находчив пас матира отбраната на Локомотив, което позволи на Търтов да поеме и да стреля, ала Любенов се отличи с качествена намеса.

Източник: Topsport.bg

Последни новини