Хебър и Берое не подобриха положението си в efbet Лига след скучен хикс на националния стадион

Хебър и Берое не подобриха положението си в efbet Лига след скучен хикс на националния стадион

Topsport.bg

24-10-2022, 21:53

Отборите на Хебър и Берое не се победиха в последен двубой от програмата на 15-ия кръг в efbet Лига. Точката не подобри позициите и на двата тима, които се представят под възможностите си от началото на сезона. По-разочаровани от получилото се 1:1 в София определено трябва да са гостите от Стара Загора.

Момчетата на Ники Киров поведоха още в 6-ата минута чрез Стив Траоре, но малко преди паузата Търтов фиксира равенството след груба грешка на Иван Караджов. През втората част Тунгара отбеляза за заралии, но попадението му беше отменено поради фаул в атака.

Така Берое остава на 12-то място във временното класиране с 13 точки, докато Хебър е под №14 с 11.

Началото на двубоя принадлежеше за момчетата на Ники Киров, които демонстрираха сериозните си амбиции веднага след първия съдийски сигнал. В рамките на шест минути заралии отправиха удар чрез Тунгара, а имаха и леки претенции за дузпа. Така се стигна и до мига на заслуженото попадение. Спас Георгиев центрира от фланга, а бранител на Хебър не изчисти топката по най-добрия начин. Кълбото попадна в краката на Стив Траоре, който с прецизен изстрел преодоля Дебърлиев за 0:1.

Капитанът на Хебър - Петър Дебърлиев беше на крачка от това да направи "подарък" на съперника, след като излезе неразчетено при центриране в 14-ата минута. Само създалото се меле и липса на завършващ удар, отърваха пазарджиклии от инкасирането на втори гол.

Хебър опита да отговори на предизвикателството с добра ситуация в 23-ата минута. Арсенио Валпорт отигра остро центриране с глава, но ударът му премина на безопасна дистанция от вратата на Иван Караджов.

Хебър можеше да зарадва малобройните си фенове на националния стадион с изравнително попадение в 30-ата минута. Георги Търтов се измъкна от персоналния си пазач и засече центриране на далечната греда. Бранителят обаче нямаше необходимата постановка на своя изстрел, за да затрудни дори минимално Караджов.

Иван Караджов вече трябваше да демонстрира класа в 31-ата, когато с мъка съумя да се намеси при тежък шут на включилия се в атака защитник на Хебър - Осира Корнел.

Хебър продължи с обсадата на старозагорската врата. Макар и натоварен с повече дефанзивни отговорности, Георги Търтов беше този, който създаваше най-интересните положения в полза на символичните домакини. В 36-ата обаче Иван Караджов направи необходимото, за да отрази с една ръка.

Футболистите от Берое поискаха дузпа в своя полза, след като Абубакар Тунгара се запъти към вратата на хебърци, но бе съборен в наказателното поле. Реферът Станислав Тренчев обаче отсъди, че няма достатъчно основание, за да посочи бялата точка.

Пет минути преди паузата Хебър достигна до заслужено възстановяване на паритета. Венсан Марсел отправи изстрел от средна дистанция, който първоначално беше отразен от Караджов. Опитният вратар обаче направи неволно отиграване с крак, което запрати кълбото към връхлитащия Търтов. Въпросният не чакаше втора покана и въпреки малкия ъгъл съумя да намери мрежата за старозагорци за 1:1.

Берое заигра далеч по-активно след паузата, като възпитаниците на Ники Киров притесниха сериозно опонентите си от статични положения. Стив Траоре обаче се размина с попадението.

Гостите повярваха, че отново се радват на предимство в срещата, но в 65-ата минута гол на Тунгара беше отменен поради фаул на Серкан Юсеин при организирането на атаката.

Две от смените на Берое - Димитър Стоянов и Луизиньо можеха да донесат безценното второ попадение за заралии. И докато Стоянов свърши своята част и захрани нападателя с чудесно центриране, то Да Силва разочарова тотално заради отиграването си с глава.

В самия край Митко Митков можеше да направи разликата в мача. Преотстъпеният от ЦСКА футболист влезе отлично от фланга, а след това опита да пусне успоредно на голлинията за Луизиньо. На отлична позиция обаче бе централният бранител на Хебър Осира Корнел, който се намеси с решително изчистване.

В следващия кръг Берое има трудно гостуване на Ботев (Враца). Хебър приема Ботев (Пд) в регионално дерби, което обаче ще се играе в София.

Източник: Topsport.bg

Последни новини