Хебър на „Васил Левски“ цяла есен

Хебър на „Васил Левски“ цяла есен

Topsport.bg

17-07-2022, 20:18

Хебър ще остане през целия есенен дял в София, съобщава "Тема Спорт". Както е известно, заради липсата на осветление на клубния стадион "Георги Бенковски" пазарджиклии заявиха за домакинските си мачове "Васил Левски" в столицата. Ръководството на Хебър имаше надежда, че това ще е само за началото на сезона.

Идеята бе да се демонтира осветлението на "Арена Царско село", но това няма да се случи. Експертна комисия от инженери е направила замервания и е станало ясно, че светлината няма да покрие изцяло "Георги Бенковски" и ще има тъмни петна. Причината е, че лампите за "Арена Царско село" са за маломерен стадион. Отделно, с Царско село са били правени сериозни компромиси именно в това отношение от страна на БФС.

Затова ръководството на Хебър и кметът на града са поръчали ново осветление. То ще е ултрамодерно и ще е внос от Австрия. Процесът обаче ще се забави и това означава, че през есенния дял зелените ще останат в София. Там, на "Васил Левски", те ще приемат в понеделник другия новак Септември (18:30 часа). Интересното е, че той също е заявил за домакинствата си Националния стадион.

Воденият от Фулвио Пеа тим започна летящо кампанията с победа 1:0 над Ботев Пловдив в Коматево.

Източник: Topsport.bg

Последни новини