Херо бил катализаторът за връщането на Камбуров

Херо бил катализаторът за връщането на Камбуров

Novsport

15-02-2021, 20:50

 Определено една от най-големите новини преди рестарта на пролетния дял от родната efbet Лига бе, че нападателят Мартин Камбуров се завърна в старозагорския Берое, след като поигра в новака ЦСКА 1948 от началото на тази кампания. През лятото се появиха доста информации, че именно треньорът Димитър Димитров – Херое е имал раздор с нападателя, след което Камбуров е решил да премине в тима от София, но сега именно опитният специалист е направил всичко възможно, за да може Камбуров да продължи да играе в efbet Лига с фланелката на Берое. Лично наставникът на тима от Стара Загора е настоял за повторното преминаване на Камбуров на стадиона под Аязмото, макар „зелените” да разполагат с двама чисти нападатели в офанзивната част от терена (Алиун Фал и Кукула). Херо е гарантирал на Императора, че ще му помогне да достигне рекорда на Петър Жеков за най-резултатен футболист в родния професионален футбол, информира "Гонг". Известен факт е, че 40-годишният нападател дебютира за Берое часове след повторното си преминаване в клуба.

Мартин Камбуров се завърна с гръм и трясък за отбора, след като реализира и двата гола за заралии при победата над Ботев Враца с 2:1 като гост при подновяването на сезона в efbet Лига. Така Камбуров се доближи на само пет попадения от рекорда на Петър Жеков. Камбуров успя да открие рузултата от дузпа в 13-ата минута, но в 19-ата Мартин Николов изравни. В следващите минути двата отбора не успяха да си отбележат гол, но в 92-ата минута Камбуров донесе победата на Берое с ножичен удар. Берое заема пето място в шампионата към този момент с актив от 31 точки.

Димитър Димитров е известен с последователността си в работата, като също така поставя интереса на отбора, който ръководи, винаги на първо място. Амбициите пред Берое до края на настоящата кампания определено са солидни. Берое има желание да се вмести в местата, даващи право за участие в европейските клубни турнири, а изявен голмайстор в лицето на Камбуров, със сигурност ще помогне много на тима от Стара Загора. Точно този ход преди подновяването на шампионата показва как треньорът няма личен интерес пред изгодата за отбора, независимо от наличието на двама други стрелци.

Самият Димитров ясно съзнава факта, че Камбуров може да даде много точно в този момент на водения от него отбор, след като амбицията за подобряване на рекорда, държан дълги години от Петър Жеков, е водещото желание пред 40-годишния нападател.

Източник: Novsport

Последни новини