Херо дебютира с експерименти, Божинов резерва в Стара Загора

Херо дебютира с експерименти, Божинов резерва в Стара Загора

Novsport

29-10-2019, 07:28

Две въпросителни относно състава стоят пред новия старши на Берое Димитър Димитров-Херо, който ще направи официалния си дебют начело на тима днес срещу Ботев Враца от 13:30 часа.

Проблемите в отбрана, породени от отсъствието на контузените Виктор Генев и Иван Бандаловски, отварят първото питане.

То е свързано с центъра на защитата. Там сигурен за мястото си е Ерол Алкан, а негов партньор ще е Георги Ангелов или Ахмед Туба, който по принцип е ляв бек.

По-вероятно е Туба да започне, като с това Херо ще даде старт на експериментите, които обмисля по състава.

На левия бек след наказание се завръща Александър Василев. Отдясно Желев, който бе резерва при загубата от Славия, ще бъде предпочетен пред Петко Цанков.

Травмата на Охене ще предизвика промени и в средата на терена.

Там до Александър Цветков ще действа Иван Минчев, а пред тях ще е Ибрахима Конте. По двете крила ще са Педро Еуженио - отдясно и Рубен Бригидо отляво.

Втората въпросителна пред Херо е кой да действа на върха на атаката - Камбуров или Йосипович. Очаква се Димитров да заложи на първия заради по-големия опит, пише „Тема спорт“.

До последно ще се решава и за вратаря Душан Перниш, който е измъчван от травма. Ако не започне, титуляр ще е Пламен Колев.

Нападателят и звезда на гостите от Ботев (Враца) Валери Божинов пък почти сигурно ще остане на пейката за мача. Такива са намеренията на треньора Сашо Ангелов.

Божинов, който лекуваше контузия, започна сред 11-те при визитата на Царско село в последния кръг, но не се представи убедително и бе заменен. Ангелов е решил да даде шанс на Христо Златински, който напоследък изпадна в немилост. Халфът не е започвал като титуляр от 21 септември.

Преди дни, когато паднаха от Царете, наставникът загатна, че не желае да е начело на отбор без характер. Едва ли ново поражение ще доведе до хвърлянето на оставка от страна на треньора, който в края на следващия месец ще навърши 3 години начело на врачани. В лагера на Сашо Ангелов няма контузени или наказани футболисти и той ще може да заложи на най-доброто.

Източник: Novsport

Последни новини