Херо: До голяма степен червеният картон на Монтана ни попречи, а не ни помогна

Херо: До голяма степен червеният картон на Монтана ни попречи, а не ни помогна

Novsport

19-12-2020, 16:35

Старши треньорът на Берое Димитър Димитров сподели своето мнение след нулевото равенство с Монтана в отложен мач от 13-ия кръг на efbet Лига в Стара Загора. Както е известно, заралии играха с човек повече още от 16-ата минута, но така и не съумяха да намерят правилния път към вратата на Макенджиев.

Монтана играе изключително силно на втория етаж. Много дисциплинирано. Червеният картон до известна степен ни попречи. Монтана се прибра по-дълбоко. С 11 души щяха да излязат по-напред и щеше да е отворен мачът. Започнахме с флангови атаки, защото в средата беше изключително гъсто. Нямаше как да стане. Тези центрирания...не намерихме как да излезем на първа греда", започна той.

"Не поехме риска да играем един на един. Трябва да отчетем, че за 13 дни играем 5 мача при отбор, който не е подготвен. Лично аз се притеснявах как ще издържат. Излязоха двама основни играчи. Това е факт. Вианта е в нас. Не можахме да намерим решението на този натиск. Имахме малко удари към вратата", призна Херо.

"Влизат хора, които не са подготвени. Али, Кукула. Тези, които влязоха не бяха подготвени. Това е част от работата. Има го във всеки отбор. Не звучи като оправдание. Трудна, тежка година. Тази пандемия обърка всичко. Късмет...", продължи специалистът.

"Трябва първо да се подготвим емоционално. Оттам всички да са здрави. Да изградим този стил, кото показахме в началото. При нас не е голяма скамейката. Това е нормално. Всеки отбор има силни и слаби моменти. На този етап това ще бъдат футболистите. Когато са здрави, нашата скамейка няма да е толкова къса", допълни още наставникът. 

Източник: Novsport

Последни новини