Херо има сериозни проблеми преди мача с Левски

Херо има сериозни проблеми преди мача с Левски

Novsport

07-12-2020, 14:11

Отборът на Берое се върна към спортните си ангажименти 23 дена след изиграването на последната си среща. Тимът от Стара Загора допусна поражение с 0:1 от тима на ЦСКА 1948 при визитата в София, след като заралии изкараха тежък период в своите редици, като сега отборът има три чисти дни между двата мача да се възстанови и подготви за домакинството на друг столичен клуб – Левски.

Халфът Карлос Охене е с контузия след мача с „червените” през уикенда, като по всяка вероятност наставникът Димитър Димитров няма да може да го използва за срещата със заемащия 10-о място във временното класиране Левски.

Друг полузащитник в Берое – Октавио Мантека, пък започна тренировъчни занимания с отбора си след изключително тежко изкаран коронавирус, като самият футболист дори не е могъл да бъде в групата за срещата с новака, макар тестът му да е бил отрицателен в дните преди дуела. Така до срещата със „сините” Берое има възможност единствено да възстановява своите играчи без да може да тренира адекватно, макар през второто полувреме на срещата с ЦСКА 1948 да се видя, че футболистите надскочиха физически възможностите си през втората част с тима, воден от Красимир Балъков.

Още по-тревожната новина за Херо и щабът му е, че ветеранът Душан Перниш за пореден път е с тежка травма. Роденият в Нитра словак е с разтежение в прасеца, което го е извадило от групата за срещата с ЦСКА 1948 и няма как да пази за Берое и в дуела с Левски, като основните избори пред Херо и вратарският щаб отново се свеждат до Християн Василев или Генадий Ганев.

Перниш на няколко пъти се завръща към тренировъчния процес на „зелените”, но след сериозната травма, получена в края на миналия сезон не може да се върне в оптимално кондиционно състояние, което е проблем за Берое. Същевременно словакът също бе в групата от заразени играчи за тима, като отново ще трябва да трупа тренировъчен ритъм, след като се възстанови напълно от разтежението в крака си. 

Източник: Novsport

Последни новини