Херо: Напрежението е огромно

Херо: Напрежението е огромно

Topsport.bg

24-04-2023, 20:01

Треньорът на Спартак (Варна) Димитър Димитров - Херо изрази задоволството си от успеха с 2:0 над Септември в двубоя от 27-ия кръг на efbet Лига.

Опитният специалист изрази претенции към качеството на играта, както и към отношението на част от феновете.

"Ние още от първия мач сме догонващи, липсват ни точки, това неминуемо дава отражение върху качеството на играта, върху потенциала и качествата на самите футболисти. Бихме премахнали това напрежение, ако води с 2:0 в някой мач и тогава съм сигурен, че качествата на нашите футболисти ще се покажат в цялост, в пълна степен. Но напрежението е огромно. Те знаеха, че този мач трябваше да се спечели на всяка цена и аз виждах притеснения в действията на нашите футболисти.

Този път показаха характер и играха доста дисциплиниращо във фаза защита и не допуснаха положение даже пред нашата врата. Днес научих, че Иван Дичевски е рожденик, просто бях решил да му дам шанс, защото в последните мачове нашият вратар Кристиано Фигейредо показа неубедителни игра. Затова дадох шанс на Иван Дичевски, той наистина го заслужи и днес се представи добре. Той нямаше кой знае каква работа днес, но пази доста стабилно и сериозно.

Да, те промениха схемата през второто полувреме. Ние умишлено създадохме да държат повече топката, искахме повече сигурност в защита, мъчехме да не допуснем гол в този мач. Аз бях сигурен, че ще успеем да вкараме гол. Успяхме, но предстоят още много битки, които трябва да спечелим не с красиви игри. Досега играхме много силни и добри мачове, но точки нямахме. Сега искам с грозни мачове, но да печелим точки.

Няма как да не съм доволен от тези футболисти. Като погледнете скамейката имахме Родни Антуи и Румен Руменов, които са тренирали само две тренировки, а отсъстваха две седмици. Те нямаха никакви сили. Аз нямах никаква вариативност в атака, бях длъжен да ги пусна, но те не бяха готови, то беше видно. Въпреки това Родни Антуи излезе сам срещу вратаря и можеше да реши мача много по-рано и да успокои нещата. Но това ни е потенциалът и с него ще се борим докрай. Надявам се да се вдигнат до мача с Локомотив Пловдив и да бъдат в малко по-добро физическо състояние тези, които отсъстваха от тренировъчния процес. Жоао Марио мисля, че ще отсъства поне три-четири седмици, за голямо съжаление.

Искам да се обърна и към нашите фенове. Изключително много ги уважавам за подкрепата, но в момента, когато освиркаха Лерой Микелс - с това нищо няма да помогнат на този футболист. Той има качества, убеден съм, той го показа в първите няколко кръга. Да, сега не му спори, но с това отношение ще забива повече и с нищо няма да помогне. Просто искам да ги помоля да бъдат малко по-толерантни към него", коментира Херо.

Източник: Topsport.bg