Херо: Умората не ни дава възможност да мислим правилно

Херо: Умората не ни дава възможност да мислим правилно

Novsport

12-03-2021, 21:32

Треньорът на Берое Димитър Димитров говори след 1:1 при гостуването на Локомотив (Пловдив). Това бе мач номер №470 на Херо в елита, с което изравни постижението на Георги Василев.

„Като цяло закономерен резултат. Имаше надмощие и от едната, и от другата страна. Първото полувреме бяхме по-добри. Кондиционно не сме добре. Имаше повече борба и агресия двата отбора. Футболът страдаше. Заслужен резултат. Според мен необмислената постъпка на Октавио в пенала. Един футболист първо трябва да мисли за дузпа. Не трябва да се дава възможност. Имаше нарушение, заслужено беше. Умората не им дава възможност да мислят правилно. Имахме възможности през второто полувреме, в които не ни достигна последното подаване. Като цяло това са проблемите. Като мотивация, желание, агресия... Опитах да направя възможно най-ръстовия състав, тъй като противникът е добър в този компонент. Не ни достигна кондиция“, каза Димитров.

„В 4 мача бяхме грубо ощетявани. Ако съдийството беше нормално щяхме да вземем точки. Винаги търся причина в отбора си, но ако съдийството беше обективно нямаше да говорим за тази криза, защото щяхме да имаме повече точки. Нито един от футболистите не вярва на съдиите. Те са загубили и самоувереност. Притесняват се, че ще има некоректно съдийство. Трябва да повдигаме нивото в кондицията. Пропуснахме подготовката заради коронавируса. Сега ще вдигаме нивото с мачовете. За днешния мач имаше грешки и в двете посоки. Нямам претенции за него“, допълни Херо.

Относно рекорда по брой мачове Димитров заяви: „Не знаех, че съм достигнал това ниво като бройка. Чест е за мен, че съм стигнал нивото на Георги Василев, когото много уважавам и ценя. Имало е много хубави и лоши моменти. Аз се чувствам, че имам силите и възможностите да работя на добро ниво. Надявам се да дойде момента за футбола нещата да се решават на терена. Когато загубя да знам, че съм бил по-слаб, а когато победя да е защото сме по-силни“, каза специалистът.

„Мачът с ЦСКА ще е труден и за двата състава. Те имат стил, агресия, ръст в статичните положения. Надявам се късметът и щастието да бъдат на наша страна“, допълни още Димитров.

Източник: Novsport

Последни новини