Христо Бонев: Ако бием в Разград може да погледнем към титлата

Христо Бонев: Ако бием в Разград може да погледнем към титлата

Novsport

12-11-2019, 10:16

Почетният президент на Локомотив Пловдив Христо Бонев даде кратко интервю пред "Тема спорт". Той говори за представянето на черно-белите дотук и възможността Георги Илиев да бъде накаран да не слага край на кариерата си и да остане за пролетта.

- Г-н Бонев, коментарът би за отличното представяне на Локо Пловдив дотук през сезона, на какво го отдавате?

- След загубата на Левски осигурихме вече второто място. Даже слушам от футболистите, че започват да гледат за още по-напред. Много важен ще е мачът след прекъсването срещу Лудогорец. Двубоят в Разград ще даде много отговори. Ако съумеем да ги победим там, което през миналия сезон вече направихме, а и този сме един от трите тима, които им взеха точки, тогава вече футболистите ще получат крила. И ще е съвсем нормално да погледнем към шампионската титла.

- Колко променен е отборът спрямо началото на сезона?

- С всеки изминал мач, като махнем този със Славия в София и отчасти последния с Ботев Враца, футболистите показват израстване. То е благодарение на сериозната и отговорна работа от Акрапович, който намери общ език с Гонзо. Това всичко, с отдадеността на Крушарски води до очакваните резултати. Гонзо е наша рожба и защитава честта на клуба.

- Ще успеете ли да разубедите Георги Илиев да продължи в Локо и през пролетта?

- За съжаление Георги Илиев е непреклонен в решението си. И аз, и Крушарски, и Акрапович, и Гонзо сме разговаряли с него, но той е твърдо решен да сложи край. Донякъде вътре в себе си сигурно е прав, защото има три дечица, съпругата му е във Варна, а и той си е кореняк варненец. Все едно някой на мен да ми каже - ти няма да се прибираш в Пловдив. За мен това ще е равно на емигриране от България (смее се). Георги Илиев е футболист, какъвто скоро няма да видим по българските терени. Лошото е, че може би и Езе няма да остане. Той заедно с другите момчета в ариергарда направиха така, че да имаме една от най-сигурните отбрани. А благодарение на двамата Илиевци - Митко и Георги, имаме и най-доброто нападение.

- Ще успее ли спортно-техническият щаб да намери точните хора за техните позиции?

- Вярвам, че Гонзо и Акрапович ще вземат правилните хора. Дори и да не са от класата на Георги Илиев и Езе, но вярвам, че ще са горе-долу на тяхното ниво. И във времето вече да се развият. В защита е по-лесно, защото там имаме повече алтернативи - Масоеро, Густаво Уирис също може да бъде използван. Но в атака ще е по-трудно, защото искаме да вземем доказан голаджия. Ако намерим точните двама или трима играчи през зимата, то тогава вече с право ще може да атакуваме шампионската титла. Но пак казвам, мачът в Разград е много важен и се надявам да го спечелим.

Източник: Novsport

Последни новини