Христо Йовов: Левски без бащица не може!

Христо Йовов: Левски без бащица не може!

Topsport.bg

25-02-2023, 23:27

Христо Йовов даде интервю пред канала "Трибуна Левски" в Youtube. Бившият футболист на сините коментира и актуалните теми, свързани с управленската криза на "Герена".

"С риск да ме намразите, но ще кажа, че Левски без бащица не може. Ако продължава така, както е в момента, Левски няма да успее. Няма да има Левски в приказките или пак в групите, без значение на Шампионска лига, Лига Европа или Лига на конференциите. Истината е, че футболът в днешно време се прави с пари, и то с много пари. Който и треньор да докараш, трябва да има материал, с който да се работи. Трябва да се излезе и да се каже какъв е планът.

Например три години ще се играе с юноши или ще се отиде във В група, докато не се погасят задълженията веднъж завинаги. Иначе всяка година се трупат още и още лихви. Знам, че това което казвам, не е много хубаво, но трябва някой да го каже и да се вземе решение какво следва", заяви любимецът на Сектор Б.

Футболистите, с които разполагаме в момента, не са "уау". Като цяло, имайки предвид ограничения бюджет, трябва нещо повече, за да замирише на футбол. Ще има спадове и възходи, въпросът е да подкрепяме клуба. Когато има победи, лесно ще се намери бащица за клуб като Левски.

Дали бих се върнал на работа? Българският футбол не исках да го чувам. Това беше от няколко години. Последните няколко седмици ходих да гледам децата на "Герена". Завъртях се, поговорихме с Мъри и Мечо. Пробуди се някаква искра в мен с желание да работя пак във футбола. Но тези изпуснати години са прекалено много, за да се върна. Твърде е динамична тази професия. Изтървал съм го, въпреки че имам желание", завърши Йовов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини