Царско село без асовете в Русе

Царско село без асовете в Русе

Novsport

13-07-2020, 08:51

 Треньорът на Царско село Любослав Пенев ще хвърли резерви срещу Дунав днес. Двата отбора излизат в спор за избор на съперник от Втора лига в баражите за оцеляване. Бившият национален селекционер е принуден да прибегне до този ход заради картони. Пенев не иска да рискува срещу „драконите" и да загуби футболисти за по-важната битка. Така Уесли Ната и Симеон Мечев си останаха в София, за да трупат сили за последната среща за сезона, която най-вероятно ще бъде срещу Септември. И двамата са застрашени от наказание.

Любо Пенев до последно ще умува и за други играчи, но по друга причина. На доста от титулярите им се натрупаха много мачове, а някои от тях не са в най-добрата си форма. Такова пък е положението с Дилан Бахамбула, който бе назабележим при провала у дома срещу Ботев (Враца), поставил „царете" в положение да играят на бараж. В положението на Бахамбула обаче са поне още 1-2 души, сред които и вратарят Джони Пласид. Както е известно, Пенев не може да ползва Мартин Кавдански, който в момента кара карантина заради положителен тест за COVID-19, както и трима от по-незабележимите футболисти в отбора - Ивайло Иванов, Кирил Трохаров и Илия Джамов.

Въпреки това в Царско село са категорични, че ще се хвърлят здраво срещу Дунав и ще се опитат да изненадат домакините.

Домакините пък ще умуват до последно дали ще пазят играчи за баража за оставане в елита или не. Това обяви за „Меридиан Мач" Цветомир Младенов, който наследи Люси Киров като треньор на, законите". „Нямаме проблеми с контузени или наказани играчи. Всичко е наред и се готвим за този мач. Сметки не си правим никакви. Нито сме в позиция да избираме съперник за баража. Важното е все пак да победим Царско село, защото играем пред своята публика и трябва да я зарадваме", отсече Младенов.

"Не сме решили да пазим играчи. Ще мислим за тези неща след тренировката", допълни Младенов.

„Финансовите въпроси се решават, но в момента не мислим за тези неща. На първо място са мачовете, които ни предстоят да изиграем", каза още треньорът на Дунав.

Източник: Novsport

Последни новини