Царско село потегля към Втора лига след две дузпи и скандали в отбора по време на мача с Локо (Сф)

Царско село потегля към Втора лига след две дузпи и скандали в отбора по време на мача с Локо (Сф)

Topsport.bg

21-05-2022, 21:04

Царско село и Локомотив (София) завършиха наравно 1:1 в двубой от последния плейофен кръг на Група "Б" от Втората осмица, игран на "Арена Царско село".

"Железничарите" първи съумяха да поведат в резултата благодарение Фране Циряк (26'), който се разписа с красив изстрел от пряк свободен удар. През втората част влезлият като резерва в тази среща Андрей Йорданов (73') успя да изравни. 

В добавеното време се стигна до скандални сцени. Отсъдиха нова дузпа за домакините. Юсуфа Яфа искаше да изпълни наказателния удар, но никой от "царете" не бе съгласен с това. Стигна се до скандал, по време на който собственикът на клуба Стойне Манолов дори удари шамар на Яфа.

Така равенството не стигна на Царско село, тъй като в другия мач, който се игра днес по същото време, Ботев (Враца) победи Пирин (Благоевград) с 4:2. Така Локомотив (София) завършва на върха на Група "Б" с актив от 34 точки, следван от "орлетата" с 33. Врачани са с 28 и ще играят бараж за оцеляване в елита. Царско село пък потегля към Втора лига с 26 пункта.

Двубоят започна равностойно през първите минути, но все пак "царете" се задържаха една идея повече в половината на своя съперник.

В четвъртата минута Венци Христов изведе по прекрасен начин Мбуямба-Седрик Каломбо. Дамян Дамянов обаче предвиди какво ще се случи и пресече подаването.

В 14-ата минута Реди Каса центрира към Алесандро Копола, който свали към Мартин Кавдански, но бранителят на домакините не успя да играе с топката.

В 18-ата минута опасна контра на "железничарите" завърши с удар на Виржил Пинсон от малък ъгъл, но топката не намери рамките на вратата.

В 26-ата минута гостите поведоха. Фране Циряк успя да изненада Хадим Ндиае, след като реши да стреля директно към вратата, а не да центрира, въпреки, че топката бе заложена отдясно, почти до тъч линията.

В 43-ата минута Селсо Рапосо фаулира Лукас Мартинс по много груб начин и съдията Валентин Железов посочи бялата точка. Венци Христов обаче пропусна отнаказателния удар. Така първото полувреме завърши без повече голове.

През втората част домакините леко вдигнаха темпото и започнаха все по-често да поглеждат към вратата на Дамян Дамянов.

Това даде резултат в 73-ата минута. Влезлият преди минути Андрей Йорданов засече центриране на Венцислав Христов от фаул и от непосредствена близост прати топката във вратата.

Въпреки попадението, темпото на игра драстично спадна. Сякаш играчите на "царете" не вярваха, че могат да стигнат до нещо повече в мача и така резултатът остана непроменен.

В следващите минути се стигна до скандални сцени. Отсъдиха нова дузпа за домакините. Юсуфа Яфа искаше да изпълни наказателния удар, но никой от "царете" не бе съгласен с това. Стигна се до скандал, по време на който собственикът на клуба Стойне Манолов дори удари шамар на Яфа.

След пропуснатата дузпа на Мартин Кавдански, Юсуфа започна да аплодира иронично случващото се на терена и отново предизвика гнева на Манолов, който този път започна да използва и ритници по футболиста.

Източник: Topsport.bg

Последни новини