Царско село се превръща в кошмар за Пирин (Благоевград)

Царско село се превръща в кошмар за Пирин (Благоевград)

Topsport.bg

08-05-2022, 12:41

Царско село се превръща в кошмар за Пирин Благоевград. Орлетата загубиха последните си два мача от столичани - 0:2 у дома на старта на плейофите и 0:1 в София, в последния кръг от редовния сезон. Тогава при победа орлетата влизаха в групата за седмо - десето място.

През сезон 2018/19 двата отбора се срещнаха и на ниво Втора лига, припомня "Тема спорт". Тогава царете спечелиха на два пъти - 3:1 в Благоевград и 3:0 на стадиона край Околовръстното. Столичани спечелиха първото място и директната промоция за елита. Там пък зелените влязоха преди година.

Противниците имат и три контроли през годините. Балансът в тях е 1 успех за Пирин, 1 равен и 1 победа за Царско село. Благоевградчани спечелиха и още веднъж срещу столичани - 2:1 в началото на настоящия сезон. Така общо с проверките двата тима са играли помежду си 8 мача. Царете имат 5 победи, 1 равен и 2 загуби.

Пирин вече се спаси от изпадане, докато двубоят е от жизненоважно значение за домакините, които водят битка с Ботев Враца за предпоследното място, което дава право на бараж.

Традиционно домакините обявиха цена на билетите от 20 лева.

Източник: Topsport.bg

Последни новини