Царско село ще връща самочувствието срещу Черно море

Царско село ще връща самочувствието срещу Черно море

Novsport

27-09-2019, 08:42

Четири години и половина след триумфа за Купата на България и последвалата Суперкупа (2015-а) наставникът на Черно море тогава Никола Спасов се изправя срещу варненци.

За първи път след големия успех Адмирала, какъвто прякор получи треньорът, ще атакува своята бивша флотилия. Ще го направи с новака в елита Царско село. Столичани обаче приемат моряците в доста деликатен момент. Те са в серия от три поредни загуби за първенство, а във вторник бяха елиминирани за купата от втородивизионния Кариана Ерден.

"Приемаме Черно море в недобър психически момент. Доста загуби ни се събраха - три за първенство и отпадането за купата. Хубавото е, че освен Антонио Георгиев други контузени нямаме, както и наказани", започна Спасов пред "Тема спорт".

"За първи път излизам срещу Черно море след спечелената Купа и Суперкупа през 2015 година. Ще гледам да си вземем мача. Да, обичам Варна, но сега работя в Царско село и ще искам да спечелим. Имаме нужда от тази победа. Пораженията тежат на момчетата, но дано да преодолеем този психически срив с победа над Черно море.

Те обаче се подобряват от мач на мач. Разнообразни са в атака. Имат доста млади и интересни играчи. Добре стоят на терена. Имаха серия от равенства, която им коства по-предно класиране. Което е истина, си е истина - играят добър футбол. Илиан Илиев също има важна роля за това. В Черно море той си тежи на мястото", коментира специалистът.

В същото време старши треньорът на Черно море Илиан Илиев ще върне Исмаил Иса на върха на атаката за днешното гостуване на Царско село. При победата с 3:0 над Ботев Ихтиман за купата в ролята на деветка бе Жордао, а Иса бе извън 18-те. Доскоро той лекуваше контузия и Илиев реши да го съхрани. Сега обаче двубоят е още по-важен и наставникът ще го пусне сред титулярите.

От няколко дни варненци са на лагер в Говедарци, откъдето ще дойдат за двубоя на стадиона на Околовръстното. В предишния кръг Черно море надигра Ботев Пловдив и след поредицата от равенства отново се върна към победите. 

"Умората у нас е повече психическа, отколкото физическа. В петък излизаме с друга настройка за мача и се надявам да спечелим и тази среща", каза треньорът на варненци Илиан Илиев.

Източник: Novsport

Последни новини