ЦСКА - Берое, на живо

ЦСКА - Берое, на живо

Topsport.bg

26-05-2021, 19:13

Последният шампионатен мач за сезона срещу Берое днес дава възможност на ЦСКА да изпрати спортно-състезателната 2020/21 с двубой пред своите фенове на "Армията". И двата отбора не могат да променят позициите си в класирането, но със сигурност червените ще искат да приключат кампанията с победа за самочувствие и настроение преди кратката лятна ваканция за тима. От друга страна обаче, има и един друг, статистически стимул за възпитаниците на Любо Пенев да не допуснат изненада довечера - ЦСКА не познава вкуса на загубата в своя дом вече 36 поредни мача във всички турнири - 28 победи и 8 равенства.

Последното поражение на ЦСКА на "Армията" датира от 20 юли 2019-а, когато Черно море на Илиан Илиев шокира червените с 3:1 насред Борисовата градина. Оттогава изминаха вече 22 месеца и ако довечера не паднат вкъщи от заралии, то 31-кратните шампиони ще удължат успешния си период до впечатляващите две години. Това се дължи на факта, че новият сезон би трябвало да започне в уикенда 17-18 юли заради парламентарните избори седмица по-рано, а срещите от втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите, от който ще потегли евроучастието на ЦСКА, са чак на 22 и 29 юли. Разбира се, чисто математически червените ще трябва да "изтраят" без загуба на старта на първенството, за да оформят пълни 2 години. Защото по ирония на съдбата предишната им такава серия на "Армията" продължи 2 години без два дни - сривът срещу моряците бе на 20 юли 2019-а във втория кръг на първенството, а предишното поражение бе нанесъл Лудогорец на 22 юли 2017-а при откриването на кампанията - 0:1 с гол на Върджил Мисиджан. В този 729-дневен промеждутък ЦСКА бе наредил серия от 39 мача без загуба в своя дом - 31 успеха и 8 ремита, като сред победите влиза и 2:1 над разградчани след продължения в четвъртфинала за купата. Настоящата поредица се доближава като график и показатели в отделните турнири и теоретически е съвсем реално да премине "Кота 40".

ПЪРВА ЛИГА 26 мача, 18 победи, 8 равенства

ЦСКА започна сезон 2019/20, воден от треньорския тандем Добри Митов - Люпко Петрович, с две домакински издънки - 2:2 с Етър и споменатото 1:3 от Черно море. Впоследствие до края на кампанията "Армията" отново се превърна в крепост - 9 шампионатни успеха и 3 хикса, два от които измъкнати от Лудогорец (0:0 и 1:1) плюс 1:1 с Локо Пд.

През настоящия сезон червените имат 10 победи и 4 ремита в Борисовата градина. Точки бяха загубени срещу Лудогорец (2:2) и Берое (1:1) през есента, а през пролетта Локо Пд (0:0) и Арда (1:1) също си тръгнаха непобедени.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ 6 мача, 5 победи, 1 равенство

Миналата кампания в турнира за купата бе белязана от две срещи у дома - труден успех и обрат до 2:1 над Ботев Враца на четвъртфиналите, както и ключово 2:0 срещу Ботев Пд в полуфинала реванш, класирало тима за загубения финал от Локо Пд с дузпи. Този сезон походът към трофея се оказа успешен за ЦСКА, като тимът изигра цели 4 мача на "Армията". Спечелени бяха символичното гостуване на Ботев Ихтиман (5:0), както и домакинствата с Черно море (3:1) и Ботев Вр (4:0), а първият полуфинал с Лудогорец завърши наравно 1:1, което е и първото реми от онова 3:3 срещу Ботев Пд, коствало класирането на финала през 2019 г.

ЛИГА ЕВРОПА 4 мача, 4 победи

Победната поредица на ЦСКА на "Армията" включва и четири успеха в турнира Лига Европа. Пет дни след загубата от Черно море червените удрят с 1:0 Осиек с гол красавец на Евандро, с което на 25 юли 2019-а е положено началото на настоящата серия. Тимът елиминира хърватите, но отпада от Зоря Луганск, като първият двубой вече е на Националния стадион. Паметният пробив в групите на ЛЕ за 2020/21 пък започва с три последователни успеха у дома, като битките са само в един мач, а жребият е благосклонен към ЦСКА. Сломени са малтийският Сиренс (2:1), БАТЕ Борисов (2:0) и фарьорският Б36 Торсхавн (3:1).

Източник: Topsport.bg

Последни новини