ЦСКА - Ботев (Враца) 5:1, хеттрик на Назон

ЦСКА - Ботев (Враца) 5:1, хеттрик на Назон

Topsport.bg

08-05-2023, 21:37

ЦСКА приема Ботев (Враца) в двубой от 30-ия кръг на efbet лига. Срещата на стадион "Българска армия" започва в 20:15 часа.

Вече е ясно, че "червените" ще завършат редовния сезон на второто място в класирането на първенството, но от тима се изискват задължителни три точки срещу врачани. С тях дистанцията до Лудогорец ще бъде стопена на само точка.

В последния си двубой тимът на Саша Илич разгроми Хебър (Пазарджик) с 4:0 като гост. Преди това "армейците" отстъпиха с 0:1 на Лудогорец у дома. Именно след тази загуба ЦСКА ще бъде без своята вярна армия на трибуните заради наказанието, което БФС наложи на клуба.

Тимът на Ботев (Враца) пък е на 11-ото място в таблицата с актив от 28 точки, като може да отстъпи позицията си, ако Берое надвие Хебър по-рано в понеделник. Врачани все пак имат добра преднина пред последните три тима в класирането и за момента могат да бъдат спокойни за елитния си статут.

В последния си мач Ботев надви Локомотив (София) с 2:1. В момента тимът е без загуба в две поредни срещи, но пък има шест поражения в изминалите осем визити.

Очаква се извън сметките на Саша Илич за срещата с врачани да останат Амос Юга и Браян Морено. Колумбиецът е с травма от дербито с Лудогорец, а Юга е с контузия, получена преди мача с Хебър (Пазарджик). Аут е и капитанът на "червените" Юрген Матей, както и вратарят Густаво Бусато. Двамата получиха картони в Пазарджик, които ги пращат в "почивка" за една среща.

Източник: Topsport.bg

Последни новини