ЦСКА - Левски, 0:0, Ивелин Попов пропусна дузпа

ЦСКА - Левски, 0:0, Ивелин Попов пропусна дузпа

Topsport.bg

17-04-2023, 18:17

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в дербито на 26-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Васил Левски" започва в 17:30 часа.

В последно време събитията около двата клуба не са само футболни. Привържениците на "червените" начупиха стадиона на Славия в предишния кръг, което ще доведе до финансови загуби за техния любим клуб. Левски пък се тресе от интриги и задължения, а Станимир Стоилов вече не е треньор на тима. До края на сезона той ще бъде ръководен от Елин Топузаков.

Иначе ЦСКА влиза като фаворит за победата в дербито. "Армейците" са лидери в класирането с актив от 63 точки, като имат една повече пред Лудогорец, който в петък победи драматично Арда.

Тимът на Саша Илич срази Славия с 2:0 като гост в миналия кръг с голове след почивката. Преди това "червените" загубиха от Черно море в Купата на България, като записаха и успехи с по 1:0 срещу Спартак Варна и ЦСКА 1948 в шампионата.

Тимът на Левски ще излезе за първия си мач без Станимир Стоилов, след като най-успешният треньор на тима през 21-ви век напусна след мача с Локомотив (София), спечелен с 1:0.

"Сините" са четвърти в класирането с 44 точки - на цели десет пункта от третия ЦСКА 1948. Левски е в добра форма, спечелвайки последните си четири мача в първенството. Отборът не е допуснал гол в пет поредни срещи в лигата, което е страхотно постижение.

Добрата новина за треньора на ЦСКА е, че лазаретът се изпразни. През тази седмица пълноценни тренировки започнаха Лазар Туфегджич, Иван Турицов и Тибо Вион. Само последният обаче има шанс да започне като титуляр. По-вероятно е обаче и той да остане резерва, а като десен халф-бек да действа Маурисио Гарсес.

Сериозен проблем пред Елин Топузаков е травмата на Хосе Кордоба. Панамецът получи мускулна контузия на една от тренировките през седмицата и ще бъде под въпрос за двубоя. Ако той не успее да играе, партньор в защита на Ноа Сонко Сундберг ще бъде Келиан ван дер Каап, тъй като Кристиан Димитров е контузен.

Източник: Topsport.bg

Последни новини